Gündem
13 Mayıs 2016 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

Ülkücülerden Beyaz'a sert tepki!

12 Eylül darbecilerinin idama mahkum ettiği Mustafa Pehlivanoğlu'nun şehadetini konu edinen filme programında yer vermek istemeyen Beyaz, Ülkücülerin tepkisini çekti.

Başrollerinde İpek Tuzcuoğlu, Gürkan Uygun, Munircan Cindoruk ve Burçin Abdullah gibi ünlü isimler oynadığı, 12 Eylül darbecilerinin idama mahkum ettiği ülkü devi Mustafa Pehlivanoğlu'nun şehadetini ve öncesinde yaşanan olayları konu edinen "Ankara Yazı-Veda Mektubu" adlı film vizyona girdi.

Çekimleri Adana tamamlanan TRT, Altınkoza A.Ş ve Gala Yapım ortak yapımı olan "Ankara Yazı-Veda Mektubu" filmi tanıtım ve reklam noktasında karşılaştığı zorluklar yüzünden beklenen gişe başarısını yakalayamadı.



ÜLKÜCÜ CAMİA AYAKLANDI

Bengü Türk'te yer alan habere göre ;Filmin promosyonu kapsamında yer bulma şansı için başvurulan Beyazıt Öztürk ise sunduğu Beyaz Show programında filme yer vermek istemedi. Sabun köpüğü misali filmlerin oyuncularını programında ağırlayan Öztürk'e ülkücü camiadan tepki geldi.

BEYAZ'A SERT TEPKİ

Filmin yapım ortaklarından Adana Büyükşehir Belediyesi'nin basın danışmanı Can Beslen de, filme uygulanan sansüre isyan etti. Aynı zamanda filmin oyuncusu olan Beslen "Beyazıt Öztürk, sürekli adaletten bahsedip, Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatı olan Ankara Yazı film ekibini ideolojik bakıp konuk almıyorsun. Beyaz Show ekibine sesleniyorum Keşke siz de bu filme objektif baksaydınız. Türk Milliyetçileri, Pkk'lı Ayşe öğretmenden daha değersiz değil" diyerek film ekibine programında yer vermeyen Beyazıt Öztürk'e sitem etti.

'AYŞE ÖĞRETMEN' BAŞINI YAKMIŞTI

Daha önce canlı yayına bağlanıp ismini Ayşe Öğretmen olarak veren bir kişinin doğuda görev yapan asker ve polislere yönelik sarfettiği sözlerin ardından Beyazıt Öztürk'e büyük tepki gelmiş, tepkiler üzerine kanal yönetimi ve Beyazıt Öztürk özür dilemek zorunda kalmıştı.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Beyaz Show ekibinin "Ankara Yazı" filmini programa çıkarmak istememesinin ardından sosyal medyada yoğun tepkiler almasına rağmen Kanal D yönetimi ve Beyazıt Öztürk konu ile ilgili açıklama yapmadı.