Gündem
03 Şub 2011 10:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

ÜLKER YENİ MEDYA PATRONU MU OLUYOR! DOĞAN YALANLAMADI ÜLKER TALİP!

Amerikalı KKR ile birlikte Doğan Yayın Holding'i almak için anlaşan Türk şirketinin Yıldız Holding olduğu yazılmıştı.

Bloomberg'in haberine göre; KKR ile birlikte Doğan Yayın Holding'i alacağı belirtilen gıda devi Ülker'i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding'in herhangi bir açıklama yapmaması manidar bulundu.

ABD'li girişim sermayesi şirketi Kohlberg Kravis Roberts & CO'nun (KKR) Yıldız Holding'le birlikte, Doğan Yayın Holding'in (DYH) satışa çıkardığı televizyon ve gazetelere teklif verebileceği belirtildi.

Doğan Yayın Holding'in doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren ve Hürriyet Gazetecilik dışında kalan medya kuruluşlarının satışı için oluşturulan kısa listeye kalan şirketlerden özel girişim sermayesi fonu private equity KKR Co'nun teklif verme sürecinde yerli bir ortakla anlaşarak yola devam etme kararı aldığı önceki gün medyada yer almıştı. Konuya yakın bir kaynak, "KKR, Doğan medya kuruluşları için yakın zamanda büyük bir Türk grubuyla ortaklık anlaşması yaptı." demiş ve grubun adıyla ilgili bir bilgi vermemişti. Aynı kaynak, bağlayıcı teklifler için 1 ay kadar zaman olduğunu söyledi. Dün ise Bloomberg ajansına dayandırılarak Bloomberg HT televizyon kanalında duyurulan açıklamayı, Reuters'a konuşan bir kaynak KKR'nin yerli ortağının Yıldız Holding olduğu yönündeki haberleri doğruladı. Ancak Yıldız Holding'den gün boyunca açıklama gelmedi. DYH'nin Hürriyet dışında kalan medya kuruluşlarının satışı için oluşturulan kısa listesinde Texas Pacific Group (TPG), KKR Co. ve Time Warner Group yer alıyor. Ocak ayının son günlerinde Texas Pasific Grubu'nun danışmanı Cüneyt Zapsu, "Satış yılan hikâyesine dönemedi, en geç 14 günde iş belli olur." demişti. Doğan Yayın Holding hisseleri gün sonunda yüzde 1,45 oranındaki kayıpla 2,04 liradan, Ülker hisseleri ise önceki kapanış seviyesi olan 5,76 liradan kapandı.

KKR Co şirketi, 2009 yılında da Ulusoy Nakliyat Ro-Ro (UN Ro-Ro) İşletmeleri, U.N Gemicilik Sanayi ve Ticaret, U.N Deniz Taşımacılığı, U.N Deniz İşletmeciliği, Köprü Denizcilik ve Ro Ro Taşımacılık'ın hisselerini devralmıştı.

Bizim Toptan hisseleri bugün Borsa'da

Bizim Toptan Satış Mağazaları AŞ'nin halka arz edilen 16 milyon lira nominal değerli payları bugün İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacak. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yönetim Kurulu kararına ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyuruda, Bizim Toptan Satış Mağazaları'nın sermayesini temsil eden 40 milyon lira nominal değerli payların Borsa kotuna alınmasına ve halka arz edilen 16 milyon lira nominal değerli hamiline yazılı payların 1 lira nominal değerli beher pay için 25 lira baz fiyat ve 'BIZIM' koduyla Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar verildiği kaydedildi.