Gündem
17 Kas 2014 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Ülker şimdi de bu markanın peşine düştü

'Cup cake' üreticisi Sweet Temptations, global pazarda dev adımlar atan Yıldız Holding’in kapsama alanına girdi..

Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, Godiva'nın ardından İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i de satın alarak global pazarda büyük bir hamle daha gerçekleştirdi. Yıldız Holding, bu satın almayla dünyanın üçüncü büyük bisküvi üreticisi konumuna yükseldi.

3.3 miyar dolar tutarındaki bu alışveriş Türkiye'nin şimdiye kadarki en büyük yabancı şirket satın alması olarak gösteriliyor. Evet, Ülker global pazarda muazzam ataklarla dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket yurt içinde de boş durmuyor.

Para Dergisi’nin haberine göre bir süredir kendi alanında başarılı küçük şirketleri takibe alan Ülker, 'cup cake' üreticisi Sweet Temptations'ı satın almaya hazırlanıyor. Bu satın alma operasyonunu da Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in ablası Ahsen Özokur'un oğlu Ömer Özokur yürütüyormuş.

Talip olunan şirketin bilgilerine gelince; İstanbul merkezli cup cake üreticisi Svveet Temptations dört yıl önce Tevfik Özkavcı tarafından kurulmuş. Üretim tesisi Küçükyalı'da bulunuyor. Ülker'in dokuz fabrikasında yüzlerce çeşit bisküvi, kraker, çikolata, çikolata kaplı bisküvi, gofret ve kek üretiliyor. Firmanın pazarlama ve dağıtım kanalı Türkiye'de yaklaşık 175 bin noktaya ulaşıyor.