Gündem
12 Tem 2023 19:50 Son Güncelleme: 12 Tem 2023 20:11

Ülkenin ünlü cerrahı hastası tarafından öldürüldü!

ABD'nin Memphis şehrinde bir klinikte çalışan Dr. Benjamin Mauck, bir hasta tarafından silahlı saldırıya uğradı. Polis, saldırganın klinikteki diğer insanları esir almadığını belirtti. Olayın nedeni hala belirsizken polis saldırganı kısa sürede yakaladı.

Tennessee'de bir klinikte çalışan yetenekli cerrah Dr. Benjamin Mauck, Salı günü kliniğin içerisinde bekleyen bir hasta tarafından öldürüldü. Polis saldırganı kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı.

MUAYENE ODASINDA SALDIRIYA UĞRADI

Dr. Benjamin Mauck, kimliği belirsiz bir silahlı adam tarafından, Memphis'in yaklaşık 30 mil batısında bulunan Collierville'deki Campbell Clinic Orthopedics'teki kalabalık bir muayene odasında öldürüldü. Collierville Polis Şefi Dale Lane, silahlı adamın klinikte bulunan hiçbir hastayı ve çalışanı esir almadığını söyledi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Katil, Mauck'u öldürdükten sadece beş dakika sonra silahını ateşleyerek klinikten kaçtı. Saldırgan başka birine zarar vermeden polis tarafından yakalandı. Polis Şefi Dale Lane, ismini açıklamadığı saldırganın bir ateşli silah taşıdığını ve gözaltına alındığını söyledi.

"EN İYİ DOKTORLAR" LİSTESİNE GİRDİ

Mauck'un klinik biyografisine göre, dirsek, el ve bilek cerrahisinde uzmanlaşmıştı ve hastalar arasında 4.9 puan almıştı. 2006 yılında University of Tennessee-Memphis'teki tıp eğitimini tamamladıktan altı yıl sonra, Ağustos 2012'de Campbell Kliniği kadrosuna katıldı. Geçen hafta, cerrah, Memphis Dergisi'nin 2023 "En İyi Doktorlar Listesi"ne dahil edildi.

KLİNİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Campbell Kliniği üzücü olayın ardından bir açıklama yaptı: "Bugün, Collierville kliniğimizin içinde korkunç bir olay yaşadık. Üzgün ve yüreği kırık bir şekilde, olayın sonucunun sevilen ve saygı gören hekimlerimizden biri olan Dr. Ben Mauck'ın trajik ölümü olduğunu doğrulamak zorundayız."