Dünya
04 Oca 2023 18:07 Son Güncelleme: 04 Oca 2023 20:56

Ülkeden kaçan eski devlet başkanı fast food zincirinde ortaya çıktı

2019-2022 arasında Brezilya'yı yönettikten sonra son seçimleri kaybeden aşırı sağcı lider Jair Bolsonaro, ülkeden kaçarak ABD'ye gitmişti. Halefinin yemin törenine katılmayan Bolsonaro ABD'deki fast food zincirinde yemek yerken görüntülendi.

Brezilya'yı demir yumrukla yönettikten sonra geçen yıl yapılan seçimleri kaybeden eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun Orlando'daki bir fast food zincirinde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Türkiye'de de şubeleri bulunan bir kızarmış tavuk zincirinde yemek yiyen Bolsonaro'nun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

TRUMP İLE YAKIN İLİŞKİ KURMUŞTU

Görev süresinde aldığı kararlar dolayısıyla soruşturma altında olan Bolsonaro, ABD'nin eski başkanı Donald Trump ile yakın ilişki kurmuştu. Trump da Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra Florida'da yaşamaya başlamıştı.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraf ve videolarda bölgede yaşayan bazı ABD'lilerin Bolsonaro'ya destek mesajı verdiği ve tokalaşarak alkışladığı görülüyor. Bolsonaro'nun ünlü sporcu Jose Aldo da Silva'nın Orlando'daki lüks evinde kaldığı açıklandı.