Gündem
30 Kas 2012 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM SAVAŞ MUHABİRİ OLDU!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, savaş muhabiri kıyafeti giydi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cihan TV Network’un 10. kuruluş yıl dönümü için geldiği Cihan Haber Ajansı’nda (Cihan) savaş muhabiri kıyafeti giydi.

Program sonu savaş muhabirlerinin kullandığı çelik yeleği giyip miğfer takan Bakan Binali Yıldırım, etrafındakilere ’Çekilin! Çekilin! diyerek espri yaptı. Bu tür kıyafetlerin içerisinde hareket etmenin güç olduğunu belirten Yıldırım, Cihan Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldırım, kıyafeti çıkarırken, "Bu günün bütün yorgunluğunu aldı." ifadesini kullandı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Binali Yıldırım, Cihan TV Network’un 10 sene içinde önemli bir başarı kat ettiğini ifade etti.

Cihan TV Network’un aşağı yukarı kendi iktidarlarıyla yaşıt olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Aslında kat ettiğimiz mesafeye bakarsak sizin performansınız da bizimkiyle aynı. Siz de 3 - 3,5 kat artırmışsınız kapsama alanınızı biz de Türkiye’yi 3 kattan daha fazla büyüttük. Aynı başarı verimlilik sizde de var, bizde de var. Ama şunu kimse unutmasın. Eğer bir ülkede istikrar olmaz, güven olmazsa, güçlü bir siyasi irade olmazsa sizin böyle bir başarı yakalama şansınız yok. Hiç kimsenin ortaya başarı koyma şansı yok." dedi.

YÜZDE 100 TÜRK MALI UYDU 2015’DE UZAYA GÖNDERİLECEK
Türkiye’nin iletişim imkanlarını artırmak için son dönemde yaptığı yatırımlardan bahseden Bakan Yıldırım, 2013 yılı itibariyle 2 uydunun hizmete gireceğini ifade etti. Türkiye’nin kendi beyin gücüyle, akıl teriyle tamamen yüzde 100 Türk malı uydunun yapımı için çalışmaların başladığını aktaran Yıldırım, "Türk insanı artık her türlü ileri teknoloji ürününü yapabilecek bilgiye beceriye sahiptir. Yeter ki fırsat verelim. Bizde o fırsatı veriyoruz. İnşallah 2015 sonunda yüzde 100 Türk mühendisinin, bilim adamının akıl teriyle ortaya çıkmış bir uydumuzu uzayda yörüngesine göndereceğiz." diye konuştu.

İnsanların bilgi edinmek için ellerinde bir kaynak olmaması halinde gayri meşru yollara başvuracağını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Siz bu güvenceyi de veriyorsunuz. Kendi patentinizle, emeğinizle yaptığınız yayınları 94 televizyonla paylaşıyorsunuz. Onların da oradan buradan izinsiz haber bilgi, belge görüntü aramak gibi bir yola gitmesinin önüne geçmiş oluyorsunuz. Bizim de arzu ettiğimizi budur." ifadesini kullandı.

Basın yayın kuruluşlarının Türkiye’nin hafızası olduğunu aktaran Bakan Yıldırım, "Sizin söyleyeceğiniz her şey vereceğiniz her görüntü bu günü tarihi yazılırken gazetelerde dergi televizyonlarda kaydedilen haberlere dayanarak oluşacak. Onun için büyük sorumluluğunuz var. Ne kadar ilkeli olursanız, ne kadar etik ve toplumun değerlerine duyarlı olursanız o derece itibarınız artar. Sizin itibarınızın artmasıyla da kalmaz ülkemizin demokratik değerlere olan bağlılığı ve demokrasisindeki derinleşmeyi de o kadar sağlam bir şekilde oluşturursunuz." şeklinde konuştu.