Magazin
15 Nis 2022 11:23 Son Güncelleme: 15 Nis 2022 11:32

Ulaştırma Bakanı İstanbul’dan belediye başkan adayı olacak mı?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul'a aday olmak isteyebileceği öne sürülmüştü... Bakan, o iddialara yanıt verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara’da düzenlenen iftar programında ulaştırma muhabirleriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Karaismailoğlu, yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı iddialarının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

Ben şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’yım. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de 24 yıl çalıştım en son bürokrat olarak da en üst seviyede görev alan birisi olarak İstanbul’un tamamını planlamış ve altyapısını çok iyi bilen birisi olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak tüm Türkiye’ye hizmet etme görevi bana verildi. Ben onun kutsallığını ve fırsatını bulduğum için ülkemize hizmet etmek adına canla başla çalışıyorum.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Şuanda Kanal İstanbul için hem demiryolu hem de karayolu çalışmalarımıza başladık. Özellikle demiryolu tarafında Kanal İstanbul’un altından geçecek olan Halkalı-Ispartakule Demiryolu projesine başladık.Yine Sazlıdere Köprüsüyle Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy Otoyolu Projesini Kanal İstanbul’a göre projelendirerek başlandı ve çalışmaları devam ediyor