Dünya
24 Mar 2024 09:09 Son Güncelleme: 24 Mar 2024 18:54

Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı! Rusya, Kiev ve Lviv'i vurdu…

Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev ve ülkenin batısında yer alan turistik Lviv şehrine hava saldırısı düzenledi. Lviv'e komşu Polonya'da savaş uçakları olası ihlalleri önlemek için alarm durumuna geçti.

Ukrayna'da bir kez daha hava saldırısı sirenleri çaldı. Binlerce kişi sığınaklara indi. Kiev'de hava savunma sistemleri aktif hale getirildi. Görgü tanıkları çok sayıda füzenin havada önlendiğini aktardı.

NATO topraklarına komşu Lviv şehri de hedef alındı. Polonya silahlı kuvvetleri, sınıra yakın bölgelerin vurulması üzerine savaş uçaklarının alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Saldırılar, Rusya'da 133 kişinin öldüğü terör eylemini izledi. Terör örgütü DAEŞ konser baskınını üstlenmiş olsa da Rus yetkililer Ukrayna'yı suçluyor.

UKRAYNA ORDUSUNDAN MİSİLLEME

Ukrayna ordusu ise Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadasındaki Sivastopol şehrine bir gecede düzenlediği saldırıda, iki Rus çıkarma gemisini vurduğunu açıkladı.

"İLETİŞİM MERKEZİ VE ALTYAPI TESİSLERİ VURULDU"

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Yamal ve Azov amfibi çıkarma gemilerini, bir iletişim merkezini ve Karadeniz Filosu'nun bazı altyapı tesislerini başarıyla vurdu" denildi.