Dünya
25 Şub 2022 22:27 Son Güncelleme: 25 Şub 2022 23:19

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar! İstihbarat binası bombalandı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyinde bulunan bir elektrik santralinin yakınlarında 6 patlamanın olduğunu duyurdu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınlarında 3 dakika arayla 5 ayrı patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

 Kentteki stratejik noktaların yakınlarında kontrol merkezleri kurulduğunu belirten Klitchko, şehirdeki köprüler de dahil olmak üzere özel bölgelerin kontrol altında olduğunu söyledi.

 Vitali Klitchko, “Şu anki durum Kiev için tehdit edici. Gece çok zor olacak” dedi.

 GÖRGÜ TANIĞI: YOĞUN ÇATIŞMA SESLERİ GELİYOR

 Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Kiev’in batısından yoğun çatışma sesleri geldiğini aktardı.

 Ukrayna ordusunun yanında, kentin savunması için gönüllülere 18 bin civarında otomatik silah dağıtıldı. Kent merkezine doğru birçok noktada mevziler oluşturuldu.

 NATO GENEL SEKRETERİ: UKRAYNA TAMAMEN İŞGAL ALTINDA

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kiev’e doğru hareket ettiler. Beyan edilen amaç Ukrayna hükümetini değiştirmek” diyerek, Kiev’in düşebileceği konusunda “Ukrayna tamamen işgal altında, bu öngörülemeyen bir durum, ne olacağını söyleyemeyiz” ifadesini kullanmıştı.

 İSTİHBARAT BİNASI BOMBALANDI

 Ukrayna'nın Çernigov şehrinde bulunan Ukrayna İstihbarat Servisi'ne ait binaya 2 adet bomba düştü. Saldırı sonra istihbarat binasında yangın çıktı.

 Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Harkov'da devam ettiği kaydedildi. İki tarafın çatışma anına ait görüntüler amatör kameralara yansıdı.