CineRadar
18 Eki 2013 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

UKRAYNA'DA AŞIK OLMAK... SEV BENİ

Türkler Ukrayna'ya seks için gidiyor ama ya o gidenlerden biri hiç tanımadığı bir kadına aşık olursa...Haftanın filmleri Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşesinde...

Sev Beni

Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er’in yönettiği ve Viktoria Spesivtzeva, Ushan Çakır, Güven Kıraç ile Yavuz Bingöl’ün oynadığı Sev Beni, 18 Ekim 2013′de Pinema Film dağıtımıyla Protim V. P. – Tato Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Cemal yurt dışı seyahatinde Sasha’yla tanışır; başlarına gelen zorluklarla mücadele ederken birbirlerini tanır, etkilenirler. Aşk onları beklemedikleri bir zamanda yakalar, ellerine bir şans geçmiştir fakat birbirlerine henüz söyleyemedikleri gerçekleri nasıl aşacaklardır. Cemal yakında evlenecektir, Sasha’nın da bir sevgilisi vardır.

Murat Tolga’nın notu: Bu yıl 50. Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma kısmında izlediğim Sev Beni festivalden ödülsüz döndü. Açıkçası bu sonuca çok şaşırmadım çünkü Sev Beni klişeleşmiş festival numaralarını (uzun planlar, konuşmadan bakan oyuncular) elinin tersiyle iten ve asıl derdi seyirciye ulaşmak olan bir film. Ben keyifle izledim ve özellikle Ushan Çakır’ın oyunculuğundan etkilendim. Çakallarla Dans’ın yönetmeni Murat Şeker ise kendi filmlerinde cameo yapmak yerine bu filmde oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Hiç fena bir sonuç değil.

Gözümün Nuru

Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu’nun yönettiği ve Melik Saraçoğlu’nun oynadığı Gözümün Nûru, 18 Ekim 2013′de Chantier Films dağıtımıyla İki Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Sinema sevdalısı olan Melik’in film yapma hedefi üzerine kurduğu hayatı, üst üste geçirdiği iki retina dekolmanıyla alt-üst olur. Kırk gün boyunca gözleri bandajlı yüzükoyun yatmak zorunda kaldığı bu çileli süreç, Melik’i korkularıyla yüzleşmeye ve sinemayla kurduğu ilişkinin muhasebesini yapmaya itecektir. Karanlığa karşı verdiği savaşta Melik’in en büyük silâhı hayatı ti’ye alan üslûbudur.

Murat Tolga’nın notu: Bir öğrenci filmi gibi duruyor ancak üzerine iyiden iyiye düşündükten sonra karar verdim ki Gözümün Nuru Altın Koza’nın en iyisiydi ve ödülü hakkıyla aldı. Bizim sinemamız için oldukça değişik fikirler içeriyor ve trajediye mizahın gücü ile yaklaşarak farklı bir filme dönüşüyor. Mutlaka görmelisiniz.

Onur Savaşı

Thomas Vinterberg’in yönettiği ve Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp ile Lasse Fogelstrom’un oynadığı Onur Savaşı (The Hunt – Jagten), 18 Ekim 2013’de M3Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarıldı.



Filmin başkahramanı, haksız yere çocuk taciziyle suçlanan bir adam. Kırklı yaşlarındaki Lucas, kreşte bir iş bularak boşanma sürecini atlatmaya çalışır. Sonra bir gün, işler tersine döner. Küçük bir söz, öylesine bir yalan Noel ışıklarına karışır. Lucas hem yaşamı hem onuru için mücadele ederken kasaba ahalisi toplu bir histeriye kapılır.

Murat Tolga’nın notu: Haftanın en iyi filmi… Vizyon tarihi oldukça gecikti ancak sinemadan çıkarken boğazınıza bir yumru oturmuş olacak. Her zaman böyle filmlere rastlamıyoruz. Mutlaka görmelisiniz.

Paranoya

Robert Luketic’in yönettiği ve Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman ile Amber Heard’ın oynadığı Paranoya (Paranoia), 18 Ekim 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.



Dünyanın en güçlü iki teknoloji milyarderi, birbirlerini yok etmek için her şeyi göze alabilecek iki düşmandır. Sınırsız gücün baştan çıkardığı genç yetenek Adam Cassidy, aralarına düşer ve çift taraflı casusluğun dolambaçlı ölüm-kalım oyununda kapana kısılır. Adam, hayatının tehlikede olduğunu fark ettiğinde çoktan işin içindedir ve yürüyüp gitmesine izin vermeyecekleri kadar çok şey bilmektedir.

Kesişen Hayatlar

Srdan Golubovic’in yönettiği ve Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac ile Nikola Rakocevic’in oynadığı Kesişen Hayatlar (Circles), 18 Ekim 2013’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Bosna Savaşı sırasında Sırp askeri Marko, silâh arkadaşlarının Müslüman bir sivile yaptığı kötü muameleyi durdurmaya çalışırken kendi hayatını tehlikeye atar. Aradan 12 yıl geçer, savaş biter fakat Marko’nun bu hareketinin, babası, nişanlısı ve yardım ettiği adamda açtığı derin yaralar kapanmaz. Aksine bu kadar zaman sonra hepsi bir kez daha bu olayla karşı karşıya kalacaktır.

Son Aşk

Sandra Nettelbeck’in yönettiği ve Michael Caine, Clemence Poesy, Justin Kirk ile Jane Alexander’ın oynadığı Son Aşk (Mr. Morgan’s Last Love), 18 Ekim 2013’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Mir Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.



Pauline otobüste kendisine yardım eli uzattığı günden sonra inatçı, yorgun Matthew Morgan bir kez daha mutlulukla tanışır. Genç kadının içten yaklaşımı ve asla yitirmediği iyimserliği ile yaşlı ayakları adeta yerden kesilen sessiz öğretmen, eşsiz bir yaşam öğrencisine dönüşür. Çift, bir arada olmanın ve ailenin anlamını keşfeder.

Buraya Kadar

Seth Rogen ile Evan Goldberg’in yönettiği ve James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen ile Jay Baruchel’in oynadığı Buraya Kadar (This Is The End), 18 Ekim 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, Los Angeles’i yerle bir eden bir dizi tuhaf olayın ardından, bir evde hapis kalmış altı arkadaşın yaşadıklarını konu alıyor. Dışarıdaki dünya alt üst olurken, evin içinde kapalı kalmak arkadaşların arasını açma tehlikesi yaratır. Sonunda, evden ayrılmak zorunda kalarak, arkadaşlık ile kefaretin gerçek anlamıyla yüzleşirler.

Filmlerin künye bilgileri için sadibey.com’a teşekkürler.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com