Gündem
02 Ara 2012 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

UĞUR MUMCU SUİKASTİNDE İKİ SKANDAL DAHA!

Refah Partisi Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş'dan, Mumcu cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

Eski TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu üyesi Fethullah Erbaş, “Mumcu cinayetinin ardından, zaten 3 gündür nezarette tutulan otomobil hırsızlarını suikastın faili gibi gösterdiler. Belge üzerinde oynama yaparak, 21 Ocak’ta yakalanan hırsızları 24 Ocak’ta gözaltına alınmış gibi gösterdiler. “İslâmi Hareket Örgütü” diye de bir isim uydurdular” dedi.

Meclis’te bulunduğu süre zarfında eşi Uğur Mumcu’nun katillerinin ortaya çıkarılabilmesi için en ufak bir çaba dahi göstermeyen CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun, yeni kaleme aldığı kitapta suikastın adresi olarak derin devleti ima etmesi, 24 Ocak 1993’deki olayı yeniden gündeme getirdi. O günlerde “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları eşliğinde, cinayetten dindar kesimin nasıl sorumlu tutulmak istendiği yavaş yavaş deşifre oluyor.

ÖRGÜT İSMİNİ KENDİLERİ KOYMUŞLAR

Eski TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu üyesi Refah Partili Fethullah Erbaş, derin mihrakların Mumcu suikastını mütedeyyin insanlara yıkmak için uydurma delil ürettiğini tespit ettiklerini söyledi.Yeni Akit'in iddiasına göre, Bilgisine başvurdukları dönemin emniyet görevlisine Mumcu’nun arabasına bomba koyduğu öne sürülen İslami Hareket örgütü isminin nereden geldiğini sorduklarını anlatan Erbaş, görevlinin bu örgüt ismini kendilerinin uydurduğunu itiraf ettiğini belirterek, “Bu şahıs komisyonda bize İslami Hareket örgütü isminin bir yerden gelmediğini, kendilerinin koyduğunu söyledi” dedi.

GÖZALTI TARİHİYLE OYNAMIŞLAR

İslami Hareket örgütü üyesi denilen şüphelilerin, Mumcu cinayetinden önce araba çalmaktan gözaltına alınan kişiler olduğunu kaydeden Erbaş, bu zanlıların Mumcu’nun öldüğü gün yakalanmış gibi gösterilip, belgelerin tahrif edildiğini ifade ederek, “İstanbul’da araba çalan hırsızlar, Ankara’da yakalanıyor. Bomba patladıktan sonra dediler ki; Mumcu’yu bunlar öldürdü, onları hemen yakaladık. Nezarete konulan bu kişilerin İslami Hareket örgütü üyesi olduğunu söylediler. Sonra anladık ki araba hırsızlarının içeriye alınma tarihlerini değiştirmişler. Ocak’ın 21-22’sinde yakaladıkları hırsızları, 24’ünde gözaltına alınmış gibi göstermişler. Zaten Mumcu’ya suikast yapıldığında bunlar nezaretteydi. Ancak belge üzerinde oynanarak suikasttan sonra yakalanmış gibi gösterilmişler. Bunları yeni yakaladık izlenimi vermişler. Ellerinde hazır bunlar vardı. Yakaladık ettik dediler. Adına bir de İslami Hareket örgütü koydular oldu bitti!” bilgisini verdi.

ZORLUK ÇIKARDILAR

Yine Ramazan’da birahane kundaklamaktan tutuklanan zanlıların da aynı şekilde İslami Hareket örgütü mensubu ve Mumcu cinayetinin faili olarak kamuoyuna sunulduğunu anlatan Erbaş, şöyle devam etti: “Bu kişilerin bilgisine başvuralım dedik. İlk önce bu talebimize karşı çıktılar. İzin vermediler. Ben devreye girince Fethullah Bey gelsin, ifade veririz dediler. Bunun üzerine Mudanya’ya gittim. Oraya gidip soruşturduğumda bu şahısların olayla bir ilgisinin olmadığını öğrendim. Sonrasında İran’dan geldiler dediler. Cinayeti bilinçli olarak dindarların üzerine yıkmaya çalıştılar. Komisyon olarak İslami kimliğiyle bilinenlerin cinayeti işlediğine dair bir delil bulamadık.”