Gündem
12 Haz 2015 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Uğur Işılak'tan tepki çeken koalisyon mesajı hakkında açıklama!

Uğur Işılak, bazı medya organlarında yer alan 'Twitter'dan vatandaşa hakaret etti' haberleri üzerine açıklama yaptı.

7 Haziran genel seçimlerinde AKP'den Milletvekili olan Uğur Işılak, Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştığı, "Bakıyorum da bakkalı, manavı, berberi, kasabı koalisyon hükümetini çoktan kurmuşlar. Siyasetçiler bu işten anlamıyor herhalde." şeklindeki tweetin, bazı medya organları tarafından çarpıtılarak vatandaşa hakaret ettiği algısı oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Uğur Işılak'ın yaptığı açıklamada attığı tweetin, mizah; hoşgörü, sanat ve zekanın bir yansıması olduğunu belirterek, "Sanatkar kimliği taşıyan bir vekil olarak üslupların serleştiği bir dönemde havayı yumuşatalım derken, en doğru sözü bile yamultmaya çalışan medya organları harekete geçti yine. Onlara sesleniyorum buradan; Yazdıklarım anlaşılmadan yorumlanırsa, yorumlayanın cehaleti, yazanın mahareti ortaya çıkmış olur. Ben orada mizah yapmıştım mizahı izah etmenin anlamı yok. Çapulcular, paraleller benim yazdıklarımı anlayamaz, okumasınlar.' dedi. Işılak açıklamasını, Yobazlığın izahı / Bilmemektir mizahı.. nüktesiyle bitirdi.

Onur Akay: Gavat demedim gavas dedim deyip yırtmayı çabuk öğrenmiş

Sosyal medyada büyük tepki alan Uğur Işılak'ın yaptığı bu açıklamaya ise, bu sefer Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'dan mizahlı bir tepki geldi. Akay, 'Uğur Işılak açıklamasında, 'çapulcular benim yazdıklarımı anlayamaz, yobazlığın izahı bilmemektir mizahı' demiş. Türkücü vekilimiz, gavat demedim gavas dedim deyip yırtmayı çabuk öğrenmiş ama Irgat, çapulcu, ayak takımı diyenlerin neden hırsız diyemediğinin izahı asıl bu Türkiye'nin mizahı anlayamamış.' dedi.