Gündem
14 Ağu 2015 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Uğur Işılak’a kötü haber!

Meclis'te katıldığı ilk oturumda uyurken görüntülenen şarkıcı Uğur Işılak'ın adaylığı tartışılmaya başladı

AKP ile CHP arasında geçen koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu erken seçime gideleceğinin sinyallerini verdi. Büyük bir sürpriz olmazsa Türkiye 15 Kasım tarihinde erken seçime gidecek. Davutoğlu’nun erken seçimde parti içerisinde büyük bir revizyona gitmesi bekleniyor. Uğur Işılak gibi isimlerin yeniden aday gösterilmemesi bekleniyor.

Davutoğlu’nun özellikle Uğur Işılak gibi sırf popülerliği yüzünden milletvekili yapılan isimlerin üstünü çizmesi bekleniyor.

“UYUMAYA GİTMİYORUM” DEDİ İLK GÜN UYUDU!
AKP’nin seçim şarkılarına imza atan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emri üzerine milletvekili yapılan Uğur Işılak, Meclis’te uyurken çekilen fotoğraflarıyla gündeme gelmişti. Seçimler öncesi bir gazeteye “Meclis’e uyumaya gitmiyorum” diyen şarkıcı Işılak’ın, Meclis’teki ilk oturumda horul horul uyaması sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.



3 DÖNEMLİK MUAMMASI!
AKP’nin tüzüğünde bulunan 3 dönemlik kuralı ise tam bir karmaşaya dönüşmüş durumda. Öyle ki 3 dönem kuralı için erken seçimlerin hesabı katılıp katılmayacağı şimdilik merak konusu. Eğer 5 aylık ‘ara dönem’ 3 dönem kuralına dahil olursa parti içerisindeki dengeler değişecek.

Öyle ki AKP’de 70 milletvekili üç dönem kuralına takıldığı için son seçimde listelerde yer almadı. Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Beşir Atalay, Faruk Çelik, Sadullah Ergin, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Binali Yıldırım, Ali Babacan başta olmak üzere 70 milletvekili erken seçim olursa yeniden aday olup TBMM’ye dönebilecek.

YENİ ÜÇ DÖNEMLİKLER!
Erken seçim 70 AKP eski milletvekiline TBMM’ye dönüş imkanı tanırken, 30′a yakın milletvekili ise üç dönem kuralına takılacak. Bunlar arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık gibi isimler bulunuyor. Yeni seçimde AKP’li 26 milletvekili aday olamayacak.