Televizyon
07 Eyl 2010 22:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

UĞUR DÜNDAR'IN ARENA PROGRAMI ERGENEKON DAVASINA KANIT OLUYOR!

İkinci “Ergenekon” davasında Uğur Dündar'ın yaptığı Arena programının arşivi istendi

İkinci “Ergenekon” davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, TBMM Başkanlığına yazı yazılarak, 1993'te hazırlanan Faili Meçhul Cinayet Olaylarını Araştırma Komisyonu Raporu ve tüm eklerinin mahkemeye gönderilmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, tutuksuz sanık Yüksel Dilsiz'in gizli tanık olduğunu açıklamasının ardından, kendisi hakkında Adalet Bakanlığından alınan izin üzerine soruşturma yapıldığını söyledi.

Dizdar, soruşturma sonunda kendisi hakkında iddianame düzenlendiğini ifade ederek, Yüksel Dilsiz'in çocuk istismarından cezaevine girip kısa süre sonra tahliye olduğunu, ancak cezaevinde 3 gün bekletildikten sonra savcıya ifade veren Dilsiz'in, “Faruk Demir” adını kullandığını savundu.

Avukatların taleplerinin ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel, Tuncay Özkan'ın beyanları dikkate alınarak, TBMM Başkanlığına yazı yazılıp, 1993 yılında hazırlanan Faili Meçhul Cinayet Olaylarını Araştırma Komisyonu Raporu ve tüm eklerinin mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Star ve Show televizyonlarına yazı yazılmasını isteyen Pekgüzel, 1993 yılı Eylül-Kasım aylarında Show TV'de Uğur Dündar yönetiminde yayınlanan ve Hizbullah terör örgütü üyelerinin Güneydoğu bölgesinde jandarma birlikleri içerisinde eğitildiği iddialarını gündeme getiren “Arena” programının arşivi ile dayanak kayıtlarının bir örneğinin gönderilmesi talebinde de bulundu.
Pekgüzel, tutuklu sanıklar Hüdayi Ünlüer ile Muzaffer Öztürk'ün de tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.