Gündem
16 Tem 2016 23:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Uğur Dündar'ı isyan ettiren mesaj: Bunu yazanlar alçaktır!

Uğur Dündar darbe girişiminin ilk saatlerinde sosyal medyadan bu girişimi kınayan iki mesaj paylaştı.

Darbe girişimi gündemdeki sıcaklığını korurken, özellikle sosyal medyada bilgi kirliliği de tüm hızıyla devam ediyor. Bu durumdan nasibini alanlardan biri de usta gazeteci Uğur Dündar oldu.

Uğur Dündar darbe girişiminin ilk saatlerinde sosyal medyadan bu girişimi kınayan iki mesaj paylaştı. Dündar Twitter'da paylaştığı mesajlarında "AKP'yi hergün eleştiren bir gazeteciyim ama darbeyle gitmesini asla istemem. AKP halk iradesiyle gitmeli. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet. Bir komutanla konuştum: "F tipi darbe girişimi ama teslim olmayacağız" dedi. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet." diye yazdı. 





Darbeye karşı tavır almasına rağmen, bu mesajların hemen ertesinde sosyal medyada Dündar'ı hedefe koyan sahte bir caps dolaşıma sokuldu. Usta gazetecinin fotoğrafıyla paylaşılan ve ona aitmiş izlenimi verilen sözlerde, Uğur Dündar'ın "Yeni bir proje üzerinde çalıştığı" ve bu projeyle "AK Parti'nin yerle bir olacağı" dediği iddia ediliyordu.

Kendisine ait olmayan bu sözlere itiraz eden Dündar, "Bunu yazanlar alçaktır. Hepsi yalandır, iftiradır, düzmecedir. Ben hep yaşasın demokrasi dedim, demeye devam edeceğim." diye yazdı.