Spor
08 Nis 2022 18:35 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 18:38

Uğur Dündar'dan Vefa Küçük'e sert tepki: "FETÖ taktiklerini benimseme"

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimleri 9 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek. Başkan adaylarından Uğur Dündar, Vefa Küçük'ün 3 Temmuz iddialarıyla ilgili, "Burada yüzü düşen, ihtiyar insan portresi sergileyen FETÖ'cü olmamakla birlikte FETÖ taktiklerini benimsediğini gösteren eski okul arkadaşım var" dedi.

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimleri 9 Nisan saat 10.00'da Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak.

Adaylardan Vefa Küçük ve Uğur Dündar projelerini anlatmak üzere FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

İlk olarak Vefa Küçük soruları yanıtladı.

Vefa Küçük, 4 adayın yarışmasının iyi olduğunu belirterek "Demokratik yarışta tek kişi seçime girerse demokrasi olmaz. 4 aday haline geldik, mutluyum. Fenerbahçe'de yarın sandık büyük ihtimalle beni seçecek. 8 senedir divan başkanıyım. Bunun 6 senesini fiilen pandemiden dolayı 5 divan toplantımızı online yaptık." dedi.

"Ben divanda değil 32 sene önce geldiğim Fenerbahçe'de her türlü görevi paylaştım." diyen Vefa Küçük, "Kulübümden kopmadım. Diğer 3 aday benim kadar kulüpte olmadılar, mesai sarf etmediler. En tecrübeli benim." ifadelerini kullandı.

15 Şubat 1998'de Aziz Yıldırım'a bir oy farkla kaybeden Vefa Küçük, "Hala bulamadım, aradan geçti 23 sene. 2019 Ekim ayında Cumhurbaşkanımıza da sordum. Siz de geldiniz oy kullandınız. Acaba karşı tarafa mı verdiniz diye espri yaptım." dedi. 

 "Neden size oy versinler" sorusunu yanıtlayan Vefa Küçük şunları söyledi:

"Ben 1990 yılında geldiğimde 2 sene başkanvekilliği yaptım. 1994'te Ali Şen döneminde vekillik yaptım. 2011 3 Temmuz olaylarından sonra Fenerbahçe A.Ş'ye Aziz Yıldırım'ın isteğiyle bağımsız üye oldum. 2014 yılında Divan Başkanı oldum."

 UĞUR DÜNDAR'A 3 TEMMUZ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Uğur Dündar'ın 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını öne süren röportajları olduğunu ifade eden Vefa Küçük, elinde getirdiği belgeleri İsmail Küçükkaya'ya verdi.

UĞUR DÜNDAR NE DEDİ

Bir diğer aday Uğur Dündar ise sabahları insanların güne gülerek başlamaları gerektiğini düşündüğünü ifade ederek "Günümüzün koşullarında bu zor ama beni dışarıda gördüklerinde gülen bir insanla karşılaştık demeleri için gülümserim." dedi.

"Burada yüzü düşen, ihtiyar insan portresi sergileyen FETÖ'cü olmamakla birlikte FETÖ taktiklerini benimsediğini gösteren, benim konuşmalarımdan kes yapıştır yöntemiyle alıp, kendine özgü bir kurguyla sanki ben öyle konuşmuşum gibi yanlış algı yapan eski okul arkadaşım var." diyen Uğur Dündar, "Biz Vefa Lisesi'nde birlikte okuduk. Bütün kampanya boyunca onun adına üzüldüm. Biz rol model olmalıyız. Uygar bir atmosferde seçim kampanyası yürütmemiz gerekirken iftira ve yalanlarla sürdürürsek gençler bize bu yaşa gelmişler adam olmamışlar derler." diye konuştu.

Uğur Dündar şunları söyledi:

"Fenerbahçe Divan Kurulu Fenerbahçe'nin senatosu. Bu senato layıkıyla değerlendirilmiyor. İncir çekirdeğini doldurmayan gündemle geçiyor. Vefa Küçük'ün değerli insanları azarlayarak evlerine gönderdiği bir alan. Beni onun için aradılar ve sizin gibi değerli Fenerbahçe'nin aday olmasını istiyoruz dediler.

"VEFA KÜÇÜK'TEN Mİ KORKACAĞIM"

Biz düelloyu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalanlarla yaparız. Uğur Dündar, mafyalardan, çetelerden korkmamış da Vefa Küçük'ten mi korkacak? Vefa Küçük'ün konuşmaları güldürü metinlerinde kullanılacak türden. "