Medya
21 Oca 2022 23:04 Son Güncelleme: 21 Oca 2022 23:09

Uğur Dündar’dan RTÜK’e Sedef Kabaş tepkisi! "Sayın Şahin, delikanlı gibi çıkın..."

Gazeteci Uğur Dündar, RTÜK'ün muhalif yayın yapan kanallara verdiği cezalara Demokrasi Arenası programında tepki gösterdi. Dündar, Ebubekir Şahin'e çağrıda bulundu.

Uğur Dündar, Tele 1'de yayımlanan Demokrasi Arenası programında Tele 1'e RTÜK tarafından başlatılan Sedef Kabaş soruşturmasına tepki gösterdi.

 Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Sedef Kabaş’ın kullandığı ifadeler gerekçesiyle TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını sosyal medya üzerinden açıkladı.

  "KABUL EDİLMESİ ASLA MÜMKÜN OLMAYAN SÖZLERİNE İLİŞKİN İNCELEME KARARI ALINMIŞTI"

Tele1 ekranlarında Sedef Kabaş, "TELE1'deki programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullandı.

 Ebubekir Şahin, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.

 "HAKARET İÇERMEYEN BİR ANLATIM"

Tele1'de Demokrasi Arenası programını sunan duayen gazeteci Uğur Dündar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in açıklamalarına tepki gösterdi.

 Uğur Dündar, "Ben eğer Sayın Cumhurbaşkanına bir hakaret olmuş olduğunu hissetmiş olsam hemen müdahale ederim. Benim yayımcılık anlayışım budur. Ortaya söylenmiş bir söz, üstelik hakaret içermeyen bir anlatım." ifadeleriyle makama saygısını vurguladı.

 "8 HAFTALIK CEZALANDIRMAYA MARUZ BIRAKMIŞTI"

Uğur Dündar, açıklamasında RTÜK'ün muhalif kanallara verdiği cezaları hatırlattı.

 Dündar, "Benim anladığım kadarıyla Sayın Ebubekir Şahin'in başından itibaren bizim programlarımızın toplumdaki yankısının büyük olması, çok büyük izlenme oranlarına sahip bulunması ve kamuoyu oluşturması nedeniyle bize husumet olarak niteleyebileceğim bir yaklaşım içerisinde. Halk Televizyonu'nda ben bu programı yaparken seçimlere kısa bir süre kala 8 haftalık cezalandırmaya maruz bırakmıştı bizi." dedi.

 "BUNUN ADI SANSÜRDÜR, HEDEF GÖSTERMEDİR"

Ebubekir Şahin'in açıklamasındaki tehlikeye dikkat çeken Uğur Dündar kendisinin ve Sedef Kabaş'ın sosyal medya üzerinden Şahin tarafından hedef gösterildiğini söyledi.

 UĞUR DÜNDAR'DAN EBUBEKİR ŞAHİN'E ÇAĞRI

Uğur Dündar,  "Bunun adı kendisini yargı yerine koyup hüküm vermektir. Bunun adı sansürdür. Bunun adı gerek Sedef Kabaş'ı gerekse beni örtülü de olsa hedef göstermektir. " dedi.

 Dündar, Ebubekir Şahin'e şu sözlerle çağrıda bulundu:

 Sayın Ebubekir Şahin'e buradan sesleniyorum.

 Sayın Şahin açıkça, delikanlı gibi, mertçe çıkın:

 "Ey Uğur Dündar, biz senin toplum önündeki inandırıcılığından, toplumun sana güvenmesinden, tıoplumun senin ağzından çıkan sözlerden son derece rahatsızız. O nedenle seni ekrandan kesmek istiyoruz." diyin ben de bırakayım bu işi.

 Diyin, yüreğiniz varsa bekliyorum bunu. Sizden korkan sizin gibi olsun. Aba altından sopa göstermekle, sosyal medyada hedef yapmakla bizi ürkütemezsiniz. Bunu biz de yazıyoruz kenara. Biz de notlar alıyoruz. Merak etmeyin.

 Gün gelir keser döner sap döner. Bunun hesabı sorulur. Sizin önünüzde yarım asırdır alnı açık habercilik yapan bir yayımcı var. Haddinizi bilin. Sizin adınız RTÜK başkanlık kolktuğundan kalktığınızdan çok kısa bir süre sonra nesilden nesile anlatacaklar.

 Hele bu dönemde eğilmediğimiz, kapı kulunuz olmadığımız için toplum bizi unutmayacak.