Gündem
14 Ara 2021 18:29 Son Güncelleme: 14 Ara 2021 18:32

Uğur Dündar'dan OHAL söylentilerine flaş yorum!

Prof. Dr. İzzet Özgenç’in açıklamalarının ardından gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımda bulundu.

AK Parti hükûmetlerine 2005 yılından bu yana, ceza yasalarının yazılmasında yardım eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yakınlığıyla bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, derinleşen ekonomik kriz karşısında OHAL ilan edilebileceğini öne sürmüştü.

 Bu açıklamaların ardından Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

 Dündar, “Türkiye'nin OHAL'e değil, DERHAL seçime ihtiyacı var!..” dedi.

 Dündar’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

 “Ağır ekonomik bunalım ve OHAL lâfları da nereden çıktı? Hani ekonomi uçuyordu! Hani kriz teğet geçiyordu! Türkiye'nin OHAL'e değil, DERHAL seçime ihtiyacı var!..” ifadelerini kullandı.

 “OHAL İLANINA TOPLUM OLARAK HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİR”

 Özgenç paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

 "Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, “AĞIR EKONOMİK BUNALIM” sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir."

 Açıklamalarının ardından Özgenç yeni bir paylaşımda bulundu.

 "SADECE ÜLKEMİZDEKİ EKONOMİL GİDİŞATLA..."

 Özgenç, "Ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hâl ilanına ilişkin açıklamalarım, herhangi bir kişi veya kurumla irtibatlı olarak ya da yönlendirme üzerine yapılmamıştır. Bu açıklamalar, sadece ülkemizdeki ekonomik gidişatla ilgili olarak duyduğum endişelerin ifadesinden ibarettir" dedi.