Televizyon
25 Kas 2015 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Uğur Dündar'dan Halk TV çıkışı: Mesleği bırakırım

Usta Gazeteci Uğur Dündar, Antalya'da katıldığı ödül töreninde açıklamalarda bulundu.

Antalya'da Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü verilen gazeteci-yazar Uğur Dündar, belediyelerden para aldığı, finansman sağladığı yönündeki iddialarla ilgili "Benim ne Halk TV'den, ne de herhangi bir belediyeden tek kuruş aldığımı ispat etsinler huzurunuzda özür dileyeceğim ve mesleğimi noktalayacağım" dedi.

Eğitim İş Antalya Şubesi'nin '24 Kasım Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü' bu yıl gazeteci-yazar Uğur Dündar'a verildi. Dündar'ın ödülü, Muratpaşa Belediye Kültür Salonu'nda yapılan ve yoğun katılımın olduğu törenle takdim edildi. Uğur Dündar'ın ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir ve Eğitim Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık birlikte verdi.

HALK TV'YE GERİ DÖNDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Halk TV'deki programlarına kaldığı yerden tekrar başladığını ve ilk kez burada duyurduğunu belirten Uğur Dündar, Halk TV yönetimiyle de, başka bir güçle de bu program konusunda hiçbir çatışması olmadığını ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledi.

Dündar, şunları söyledi:

"Ben Halk TV'den beş kuruş almadım, hatta tek kuruş dahi almadım. Almamaya devam edeceğim. Ama ne yazık ki benim onlara dönük tanımım, sözde CHP'li oluyor, kimi müfteriler, yani Atilla Serter'e kumpas kuranları kastediyorum, o müfteriler benim belediyelerden para aldığımı, finansman sağladığımı bir iftira olarak dile getirdi. Benim ne Halk TV'den, ne de herhangi bir belediyeden tek kuruş aldığımı ispat etsinler ben huzurunuzda özür dileyeceğim ve mesleğimi noktalayacağım. Ama bu alçaklar, bu iftiraları atanlar bunu ispatlayamadıkları takdirde bu partinin ve bu halkın yakasından düşecekler mi? Bunu çok merak ediyorum. Halkın ve partinin yakasından düşecekler mi?"

KİMLER ALDI?
Eğitim İş Antalya Şubesi, her yıl Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet devrimleri ve kazanımlarına sahip çıkan, ülkesi ve milletinin birliğinden yana olan, kamuoyunda bu tavır ve tutumlarıyla öne çıkmış, örnek olmuş aydın, ilerici ve çağdaş isimlere 'Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü' veriyor. Bugüne kadar Mustafa Akaydın, Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Birgül Ayman Güler ve Metin Feyzioğlu'nun layık görüldüğü ödül, bu yıl ise Uğur Dündar'a verildi.