Gündem
13 Haz 2023 13:56 Son Güncelleme: 13 Haz 2023 13:57

Uğur Dündar’dan ‘Ekmeleddin’ iddiasına yanıt! ‘Hayatımda hiçbir siyasetçinin…’

Uğur Dündar, MedyaRadar’ın usta yazarı Varol Ersoy’un ‘Sözde Duayen’e meslek dersi: Gazeteci, siyasetçiye destek falan vermez!’ başlıklı yazısında gündeme getirdiği soruya cevap verdi.

MedyaRadar’ın usta yazarı Varol Ersoy ‘Sözde Duayen’e meslek dersi: Gazeteci, siyasetçiye destek falan vermez!’ başlıklı köşesinde Uğur Dündar’la ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Yaptığı değerlendirmelerin ardından Uğur Dündar için “Yıllar önce Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyi düşünmeyenlerin Atatürkçülüğünden kuşku duyacağını bile yazdın… Peki, neden savundun Ekmeleddin’i bu kadar?” diye soran Varol Ersoy, “Piyasada dolaşan ‘Özlem Gürses’le birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasının medya ayağını üstlendiler, karşılığında kucak dolusu para aldılar’ iddialarına neden hiç yanıt vermedin?” hatırlatmasında bulundu.

Söz konusu yazı üzerine Uğur Dündar sessizliğini bozdu:

“Bir gazeteci(!) eski bir siyasetçinin seçim kampanyasını Ö.Gürses ile birlikte düzenlediğimi ve oradan kucak dolusu para aldığımı yazmış. Hayatımda hiçbir siyasetçinin kampanyasını yapmadım ve tek kuruş para almadım. Müfteriden ve iftirayı paylaşanlardan yargıda hesap soracağım!” diyen Dündar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bırakın kampanyaları, ticaret yapmayı falan, yasal ve etik hakkım olmasına karşın, tam 54 yıldır hiçbir giysi firmasının sponsorluğunu kabul etmedim.

Her zaman ‘İki metre bez için göğsüme firma ismi yazdırarak özgürlüğümü kiraya vermem! Parayı bastırır giysilerimi alırım’ dedim.”