Gündem
24 Eyl 2013 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

UĞUR DÜNDAR'DAN DERİ YORUMU; OLAYLARIN TEK SORUMLUSU AKP'DİR!

Uğur Dündar, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların tek sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu ileri sürdü.

Gazeteci Uğur Dündar önceki akşam olaylı bir şekilde son bulan Beşiktaş Galatasaray derbisini yorumladı. Dündar, Sözcü gazetesine verdiği röportajda futbolun bu hale gelmesinin tek sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu belirtti.

"EN BÜYÜK ZARARI ÇARŞI GÖRDÜ"

Dün akşam çıkan olaylardan en büyük zararı Çarşı grubunun gördüğünü ifade eden Dündar, "Futbol bütün dünyada dostluk, arkadaşlık demektir. Futbol bir şovdur. Dostluk çağrışımı yapan futbol Türkiye'de AKP iktidarı döneminde adeta bir düşmanlık alanı haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Çarşı grubu bu zamana kadar hiç sahaya inmedi. Sahaya inenlerin de karşısında durdu. Çarşı grubu yaşam biçimimize müdahale edenlerin karşısında duran bir taraftar grubudur. Bu provakasyondan en fazla zararı Çarşı grubu gördü. Beşiktaş seyircisiz oynamak zorunda kalacak" dedi.

"ÇARŞI'YI TRİBÜNLERDEN KOPARMAK İSTİYORLAR"

Derbide paşanan olayların bir provakasyon neticesinde bu kadar büyüdüğünü belirten usta gazetesi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu provakasyonu yapanlar Çarşı grubunu Beşiktaş tribününden koparmak isteyenler tarafından yapılmıştır. Gezi Parkı eylemlerinden sonra kurulan 1453 Kartalları grubu var. Aynısı Fenerbahçe maçında da yapılmak isteniyor. Dolayısıyla futbolda da aynı kulübün taraftarlarını kavga ettirmeye yönelik bir tezgah kuruluyor. Bunun karşısında durmamız lazım. AK Parti icratını onaylamayanlara kurulan bir tuzaktır bu. Her taraf şuanda diken üstünde. Bir iktidar düşünün, bu iktidarın önde gelenleri maçlara gidemiyor. Emniyet teşkilatı gruplardan birini seçmek zorunda bırakılıyor."