Gündem
05 Oca 2020 14:45 Son Güncelleme: 05 Oca 2020 14:49

Uğur Dündar'dan 'Atatürk' tepkisi! "Büyük bir ihanetin figüranları oluyorlar!"

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, son günlerde Atatürk ve Cumhuriyet’i hedef alan tartışmaların yapıldığı haber kanallarına tepki gösterdi.

Habertürk TV’de önceki gün yayınlanan “Enine Boyuna” programında gazeteci İsmail Saymaz ile Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selman Öğüt arasındaki “Kemalizm” tartışması çok konuşulmuştu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Öğüt, programda Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef almış, “Kemalistler neler yaptı. Ezanı Türkçe okuttukları için özür dileyecekler. Bu ülkede Kemalistler Müslümanlara zulüm etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz da Öğüt’e, “Bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan okunuyor namaz kılınıyor” diyerek yanıt verdi. Saymaz ayrıca, "Bu arkadaş iki rekat namaz kılamaz, bu Kur’anın K’sini bilemez. Ben bunların tümüne namaz kıldırırım" şeklinde yanıt vermişti.

“EKRANA BAKTIRMA UĞRUNA…”

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, son günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan tartışmaların yaşandığı haber kanallarına çok sert tepki gösterdi.

Dündar, “Bazı haber kanallarındaki tartışma organizatörleri, vatanı kurtarıp bağımsızlığımızı sağlayan, her şeyimizi borçlu olduğumuz büyük kahramanlara hakaret edeceği önceden bilinen müfterileri davet ederek, kavga sırasında ekrana baktırma uğruna büyük bir ihanetin figüranları oluyorlar!” ifadelerini kullandı.