Gündem
13 Mayıs 2013 23:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

UĞUR DÜNDAR İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU; SÜRGÜNDEN DÖNMÜŞ GİBİYİM!

Star Ana Haber'den ayrıldıktan sonra uzun bir süre ekranlardan ayrı kalan Uğur Dündar yeni kurulan Artı Bir kanalıyla izleyicisiyle buluştu.

Özlem Gürses’in Uğur Dündar’ın partnerliğini yaptığı Artı Bir ana haberde, günün öne çıkan haberleri deneyimli gazeteci Uğur Dündar tarafından yorumlanıyor. 
 
Uzun bir aranın ardından Artı Bir Ana Haber ile ekranlara dönen Uğur Dündar’ın ilk sözü “Sürgünden ülkesine dönenler vardır ya kendimi öyle hissediyorum” oldu.
 
Uğur Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye’de iktidarın hizmetinde olan bir medya var. Baştan itibaren ideolojik nedenlerle destekleyenler “yandaş” olanları bir kenara ayırıyorum. Bir de ana akım medya var o da ne yazık ki iktidara hizmet ediyor. Oysa gazetelerin televizyonların gerçek sahipleri patronlar ve iktidarlar değildir. Gerçek sahipleri toplumdur, halktır. Televizyonlar gazeteler iktidara değil halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ederler. Halkın gerçekleri öğrenme bilgi edinme hakları dışında hiçbir gücün önünde eğilip bükülmezler.”

Evrensel meslek ilkelerinden ayrılmadan ve hiçbir güce hizmet etmeden yayın yapacaklarını belirten Dündar, “Türkiye’de bugün ne yazık ki haber istenmiyor, iktidarın reklamının yapılması isteniyor. Biz reklam için değil haber için varız ama bunu sorumlu yayıncılık anlayışı ve evrensel meslek ilkeleri yapmak için varız. Biz kişilik haklarına son derece saygılıyız. Bu süreçte neredeyse bir gazetecilik bir kuralı olarak benimsenen ekranlara ve gazetel sayfalarına yansıtılan iftira, yalan haber, yaftalama gibi ahlaksızlıkları hiçbir zaman benimsemeyeceğiz. Bütün siyasi odaklara eşit mesafede duracağız” dedi.
 
Reyhanlı’da yaşanan olaylara da değinen usta gazeteci Uğur Dündar, “Ulusumuzun başı sağolsun. Bu feci olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Acılı yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin lanetlememiz ve şiddetle kınamamız gereken bir terör saldırısı. Bu bu saldırının ardındaki gerçekleri veya bu saldırının sonrasında bizim iktidarımızın Türkiye’yi yöneten AKP hükümetinin icraatlerini, dış politika uygulamalarını eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez” şeklinde konuştu.
 
İKTİDAR KALEMİ TERÖR SİLAHI OLARAK GÖRÜYOR
 
Türkiye’nin cezaevindeki gazeteciler rekoruna sahip olduğunu söyleyen Uğur Dündar, şunları söyledi: "İktidar, bunlar terör faaliyetleri nedeniyle cezaevinde bulunuyor gazetecilik faaliyetlerinden dolayı değil deyip sarı basın kartı üzerinden rakam veriyor. Gerçek anlamda terörist olan, bu ülkede binlerce onbinlerce canı alan teröristler omuzlarında silah, ellerinde makineli tüfekler değim yerindeyse göstere göstere pozlar vere vere bütün dünyaya bu fotoğrafları servis ederek propaganlarını yapa yapa çıkarlarken bunlar terörist kabul edilmiyor ama kalem maalesef terör silahı olarak kabul ediliyor iktidar tarafından"
 
Ana Haber Bülteni’nde Uğur Dündar’ın partnerliğini yapan Özlem Gürses, Uğur Dündar’dan Reyhanlı’da yaşanan olayları ifade özgürlüğü açısından değerlendirmesini istedi. Dündar bu soruya “ Var mı öyle bir şey” yanıtını verdi.