Gündem
07 Eki 2011 20:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

UĞUR DÜNDAR HANGİ KANALIN 3 BAYAN MUHABİRİNE ÖVGÜLER YAĞDIRDI?

Radyo D'de katıldığı "Hakan Gündüz ile Radyo Arenası" programında konuşan Dündar üç muhabiri öve öve bitiremedi.

Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Radyo D’de katıldığı "Hakan Gündüz ile Radyo Arenası" programında CNN TÜRK’ün üç muhabirine övgüler yağdırdı.

Uğur Dündar, CNN Türk’teki gözdelerini açıkladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün 3 muhabirden bahsedeceğim. Bunlar birbiriyle başarıda yarış halinde. Mesleğin henüz basamaklarını yeni yeni tırmanıyorlar. Ama gerek Türkçeleri gerek ekrandaki duruşları gerek mantık halkalarını birbirine bağlamadaki ustalıkları, Türkçeye hakimiyetleri, artikülasyonları, ses tonlarının insanı rahatsız etmemesi, bilgileri.. Yani öyle inanıyorum şimdi adlarını sayacağım bu 3 kardeşimiz sokakta kime mikrofon uzatsalar cevapsız kalmazlar. Zeynep Karamustafa, Semiha Şahin, Sinem Yöndem. Bunlar CNN TÜRK’ün çok çok başarılı muhabirleri. Ötekiler başarılı değil mi? Mutlaka başarılı ama bunlar benim son dönemde ekranda birer yıldız gibi gözüme takılan parıltılarıyla etkilendiğim muhabir arkadaşlar. Çok rahatlar, hiç bir şekilde rahatsız edici bir görüntüleri yok dediğim gibi mesleklerini canla başla aşkla yaptıkları her hallerinden anlaşılıyor. Üstelik çok şanslılar çünkü mesleğin duayenleriyle birlikte aynı kanalda çalışıyorlar. Mesela bir meslek abidesi Ayşenur Arslan orada. Ayşenur Arslan’ın var olduğu bir çatının altında çalışmak genç muhabirler için olağanüstü büyük şans. Ben özellikle bu 3 kardeşimizin ismini bizi dinleyenlerle paylaşmak istedim. Onlar da zaman bulabilirlerse Zeynep Karamustafa, Semiha Şahin ve Sinem Yöndem’e dikkatle baksınlar.”

Peki Dündar’ın övgüler dizidiği bu muhabirler kimler?

Zeynep Karamustafa: 1983 doğumlu 2002 yılından bu yana muhabirlik yapıyor.. Beş yıl Ankara’da başbakanlık muhabirliği yapan Karamustafa, 2,5 yıldır da İstanbul’da görevine devam ediyor..Son 1 yıldır ise CNN TÜRK ailesinde çalışıyor. Zeynep Karamustafa iyi derece İngilizce biliyor.

Semiha Şahin: 1981 doğumlu, 3 yıl SKYTÜRK’te muhabirlik ve spikerlik yaptıktan sonra CNNTÜRK ailesine katıldı. Son bir yıldır CNN TÜRK’te muhabirlik yapıyor. Şahin, iyi derecede İngilizce biliyor.

Sinem Yöndem: 1986 doğumlu, 2007 yılından bu yana CNN TÜRK’te muhabirlik yapıyor. Tuzla’da işçi ölümlerini ve çalışma koşullarını mercek altına aldığı "Tuzla: Ekmek Teknesi’nden Ölüm Tarlası’na" haber dizisi İstanbul Tabip Odası’nın düzenlediği 2009 Basında Sağlık Ödülleri’nde Radyo TV haberi dalında ödüle layık görüldü. Aynı haber dizisi,” Ekonomi Gazetecileri Derneği” tarafından “Yılın Televizyon Haberi” ödülünün de sahibi oldu. Sinem Yöndem iyi derecede İngilizce biliyor.