Medya
04 Ara 2014 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Uğur Dündar dinleme skandalına isyan etti! 'Bize bu acıyı yaşatanlar...'

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar bugünkü yazısında, 'VIP din­le­me­ler' kapsamında "Uğur" kod adıyla dinlendiğini yazdı.

Dinlenen gazeteciler listesinde adı geçen Sözcü yazarı Uğur Dündar, skandalı köşesine taşıdı ve ne hissettiğini yazdı.

Dün Hürriyet gazetesinde yer alan haberde; İs­tan­bul Em­ni­ye­ti'nin, ara­la­rın­da ga­ze­te­ci­lerin de bulunduğu 160 ki­şi­nin te­le­fon­la­rı­nı "te­rör ve or­ga­ni­ze suç ör­güt­le­ri­nin yan­la­rı­na mon­te ede­rek " hu­kuk­suz bi­çim­de din­le­diği belirtilmişti. Bu gazeteciler arasında Sözcü yazarı Uğur Dündar'ın da isminin yer aldığı öğrenilmişti.

Bugün Sözcü gazetesindeki köşesinde konuyla ilgili tepkisini dile getiren Dündar, "Ne his­set­ti­ği­mi de me­rak edi­yor­su­nuz­dur. Hiç!" diyerek hayatında gizleyecek ve saklayacak bir davranışının olmadığını belirtti.
Sözcü yazarı, yazısının son ölümünde; "Bi­ze bu acı­yı ya­şa­tan­lar ya­rın öbür gün bir if­ti­ra­ya uğ­rar­lar­sa, biz on­la­rın da hak­la­rı­nı sa­vu­nu­ruz." 'Sö­zü­mün ar­ka­sın­da­yım...' dedi.
İşte Dündar'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:
Sa­nı­rım siz Hür­ri­ye­t’­te­ki ha­be­ri oku­yun­ca ne his­set­ti­ği­mi de me­rak edi­yor­su­nuz­dur.
Hiç!
Sa­mi­mi ola­rak söy­lü­yo­rum hiç­bir şey his­set­me­dim!
Çün­kü ha­ya­tım­da sak­la­ya­cak, giz­le­ye­cek, “a­man or­ta­ya çı­kar­sa ne olu­ru­m” di­ye kor­ka­cak, ya­sa ve­ya mes­lek ah­la­kı dı­şı hiç­bir dav­ra­nı­şı­mın ve bağ­lan­tı­mın ol­ma­dı­ğı­nı ben de bi­li­yo­rum, bu din­le­me­le­ri ya­pan po­lis­ler de bi­li­yor!
Gü­cü­mün ve ce­sa­re­ti­min kay­na­ğı da içi­min ra­hat­lı­ğı…
Sa­de­ce hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün, öz­gür­lük­le­rin, ki­şi­lik hak­la­rı­nın ve in­san onu­ru­nun böy­le­si­ne re­zil bir du­ru­ma dü­şü­rül­müş ol­ma­sı­nı ka­bul ede­mi­yo­rum.
İş­te bu­na çok üzü­lü­yo­rum.
Pe­ki öf­ke­li mi­yim?
As­la!
Te­le­viz­yon­da­ki is­yan ko­nuş­mam­da de­di­ğim gi­bi:
“Bi­ze bu acı­yı ya­şa­tan­lar ya­rın öbür gün bir if­ti­ra­ya uğ­rar­lar­sa, biz on­la­rın da hak­la­rı­nı sa­vu­nu­ruz.”
Sö­zü­mün ar­ka­sın­da­yım…