Medya
30 Eki 2021 10:05 Son Güncelleme: 30 Eki 2021 10:40

Uğur Dündar canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Gazeteci Uğur Dündar Demokrasi Arenası programında canlı yayında Şehit Sancaktar Mehmet ile babasının hikayesini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programının bugünkü konuğu 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Ayvalık Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde yapılan programda, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıldönümünün yanı sıra, gündemin öne çıkan başlıkları ele alındı.

Şehit Sancaktar Mehmet ile babasının hikayesini anlatan Dündar, canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

Uğur Dündar, oğluyla 11 sene sonra Dumlupınar’da başkomutanlık meydan muharebesinde buluştuktan bir gün sonra şehit olan Çetmili Kara Ali Çavuş ve İzmir’de şehit olan oğlu Onbaşı Mehmet'in hikayesini anlatırken duygusal anlar yaşadı. Dündar, yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Dumlupınar'da bir şehitlik vardır. Orada bir baba-oğul heykeli bulunuyor. Baba oğul heykelinin kahramanlarından biri Çetmili Kara Ali Çavuş. 1912 yılında cephelerde savaşmak için evinden ayrılır. Oğlu Mehmet 8 yaşındadır. Kara Ali Çavuş, Trablusgarp'ta, Balkan Savaşı'nda, Çanakkale'de çarpıştıktan sonra Başkomutanlık Meydan Muharebesi öncesi o birliklere katılır.

Oğlu Mehmet de 19 yaşına gelmiştir. O da sancaktar olarak milli mücadele güçlerinin ön saflarında çarpışmak üzere oraya gelir. Baba oğul ilk kez orada kavuşurlar birbirlerine 11 yıl sonra. Sarılırlar, öpüşürler. Çok hazindir. Baba ertesi gün orada şehit düşer.

Oğlu, babasının cenazesini taşırken heykele konu olmuştur. O yiğit delikanlı, 19 yaşındaki onbaşı Sancaktar Mhmet de 9 Eylül günü İzmir'e giren birliklerin en önünde şehit düşer.”

Dündar, hikayenin bu kısmında duygusal anlar yaşarken, onu dinleyen bazı seyirciler de gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Dündar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dumlupınar'ı unutturmaya çalışanların bu dünyada ve öbür dünyada yeri yoktur. Dumlupınar kazanılmasaydı bugün biz yoktuk. Belki birey olarak vardık ama adlarımız kim bilir neydi.

Burada bırakın konuşmayı, hür nefes bile alamazdık. Şu aldığımız nefesi bile, her şeyimizi 30 Ağustos Zaferi'ne borçluyuz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

İşte o anlar...