Polemik & Kulis
24 Haz 2021 13:41 Son Güncelleme: 24 Haz 2021 21:51

Uğur Dündar bu akşam canlı yayına çıkıyor! Yılmaz Özdil hakkında konuşacak mı?

Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ile yaşadığı tartışmanın ardından iyi hissetmediğini belirterek canlı yayına katılmamıştı. Dündar yeni yaptığı paylaşım ile TELE 1’de bu akşam canlı yayına katılacağını duyurdu.

Yılmaz Özdil Artı1 TV’yi Sezgin Baran Korkmaz’ın finanse ettiği iddiasının ardından Uğur Dündar ile tartışma yaşadı. Uğur Dündar yaşanan tartışmanın ardından televizyon programına katılmamış, köşe yazısına da ara vermişti.

Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşım ile TELE1 TV’de ‘Gündem Özel’ programına katılacağını paylaştı.

Dündar paylaşımında, "Günaydın değerli dostlarım. Bu akşam saat 21.00'den itibaren TELE1 TV'deki #GÜNDEMÖZEL'de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıllık icraatını sorgulayacağız. Birlikte soralım.." ifadelerini kullandı

 

NE OLMUŞTU?
Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili ABD’de açılan davanın iddianamesinde adı geçen gazetecilerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Özdil paylaşımlarında şu ifadeleri kullanmış:

Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor!

SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?

Tele1 ekranlarında canlı yayında olan Uğur Dündar ise bu açıklamalara çok sert tepki göstermiş ve Özdil’e şu ifadelerle cevap vermişti:

“Sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen bu ülkedeki iki üç insandan birisin. Birisi Müjdat Gezen’dir, İkincisi sensin. Sana kardeşim dedim. Sen nasıl olur da ‘değerli ağabeyim’ dediğin, yere göğe sığdıramadığın bir insana ima yollu dahi olsa çamur atmaya yeltenirsin. Biri bana Yılmaz Özdil’i sorsa ‘Yılmaz pis bir işe bulaşmaz’ derim… Yılmaz’a da yazıklar olsun… Bitti benim için artık. Çok namuslu bir iş yapmışız, tebrik etmesi gerekirken imalı çamur. Yazıklar olsun.”

Özdil program devam ederken “SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde...” tweeti atınca Dündar, “Açık açık yazacaksın, sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen 2-3 kişiden birisin, sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin… Kötü kalpli. Nedenini de biliyorum, İsmail Saymaz’a takmış… Nasıl gitti elin o tweete, nasıl yazabildin onları” dedi.

“CENAZEME GELMESİN”

Dündar, Özdil’in kendisine “değerli ağabeyim” diye mesaj attığını da ifade ederek, “Değerli ağabeyim deme sen artık değersiz Yılmaz’sın” tepkisi gösterdi. Dündar, “Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır” diyerek, “Bize yaptığına bak ya” dedi