Gündem
05 Oca 2012 20:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

UĞUR DÜNDAR BANA DERDİ Kİ...NEDİM ŞENER KENDİNİ BU SÖZLERLE SAVUNDU!

Oda TV davasında yargılanan Gazeteci Nedim Şener savunmasında duygu dolu anlar yaşadı. İşte o savunmadan satır başları...

Oda TV davası kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener bugün Ahmet Şık ve Hanefi Avcı'nın ardından savunmasını yaptı.

"Ergenekon soruşturması ile hiçbir ilgim olmamasına rağmen sahte isimli bir e-posta ile yapılan bir ihbar sonucunda tutuklandım" diyen Şener, "Dink cinayetinde polisin ihmalini yazdım. O polisler hakkımda suç duyurusunda bulundu" iddiasında bulundu.

Nedim Şener savunmasına "Özgürlük yanlısı Türk ve dünya kamuoyuna teşekkür ederim. Ragıp Zarakolu, Büşra Ersanlı ve Hopa Davası'ndaki öğrenci arkadaşlarıma selam gönderiyorum." diye başladı.

AVCI İLE NASIL AYNI DAVADA YARGILANIRIM

"Savcı aleyhte delil toplamamış..." diyen Nedim Şener, "Dink cinayeti konusuna hayatımı koydum" dedi ve aynı davadan birlikte yargılandığı Hanefi Avcı'yı kasdederek, "Avcı ile bu konuda anlaşmam soz konusu değil..." dedi.

SENİN İÇİNE POLYANNA KAÇMIŞ

Ahmet Şık'ın kendisine cezaevinde "Senin içine Polyanna kaçmış" dediğini anlatan Nedim Şener'in bu sözleri salonda kahkahalar atılmasına neden oldu.

"KALEMİN KIR AMA SATMA" DEDİ VE ...

Şener, Sedat Simavi'nin "kalemini kır ama satma" sözünü hatırlattığı sırada oldukça duygulandı ve konuşmasını tamamlayamadı. Bir süre duruşmaya ara verilirken Nedim Şener yüzünü yıkamak için lavaboya gönderildi. Döndükten sonra savunmasına kaldığı yerden devam eden Şener,  "Polis raporlarının iddianameye dönüşmesi Türkiye'yi dünyada zor duruma düşüruyor" dedi ve 100'e yakın gazetecinin haber yaptığı için cezaevinde olduğunu hatırlattı.

UĞUR DÜNDAR BANA DERDİ Kİ...

Bugün duruşmayı izlemek için mahkeme salonunda bulunan gazeteci Uğur Dündar'ın kendisine sık sık "iftiradan korkma, gerçek olmasından kork" dediğini söyleyen Şener "Artık iftiradan da korkmak gerekiyor." dedi.

"Hrant Dink cinayeti benim açımdan tek kişilik bir soykırımdır." diyen Şener Dink cinayetinde polisin ihmalini yazdığını, aynı polislerin kendisi hakkında  suçduyurusunda bulunduğunu anlattı ve şöyle devam etti sözlerine: "Ben Dink cinayetinin sorumluları bulunsun çabasındayım. Tutuklanmam ve yargılanmam bu cinayetle doğrudan ilgilidir"

"Ergenekon'la nasıl mı ilişkilendirildim?" diyen Şener, "Ramazan Akyürek benim hakkımdaki şikayetinde "bizi Ergenekon'a hedef gosterdi" dedi!".

SAVCI DELİL TOPLAMAMIŞ

"İddianamenin bütününda tutarlılık yok." diyen Şener, "Biliyorum savcının zamanı yok başka iddianameler yazıyor ama bari aleyhte delil toplasın!" diye sürdürdü sözlerini.