Gündem
16 Eki 2016 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

UEFA'ya büyük şok! Yeni bir lig kuruluyor!

Danimarka'nın önde gelen ekibi FC Kopenhag, uluslararası bu ligin kurulması için görüşmelerin başladığını doğruladı.

Belçika, Hollanda, İskoçya, İsveç ve Norveç gibi birçok önemli ülke, yeni bir lig kurmak için harekete geçti. Kurulacak lig UEFA sisteminin dışında olacak ve bu ligde yer alacak takımlar kendi liglerinde artık oynamayacak, sadece bu ortak ligde mücadele edecekler.

KOPENHAG RESMEN DUYURDU

Skorer'de yer alan habere göre; Danimarka'nın önde gelen ekibi FC Kopenhag, uluslararası bu ligin kurulması için görüşmelerin başladığını doğruladı. Anderlecht, Celtic, Ajax, PSV, Rosenborg, Malmö, Brugge gibi ekiplerin, bu yeni ligde yer alabilecek ekipler oldukları, bunlara Dinamo Zagreb, Legia Varşova, Steaua Bükreş, Kızılyıldız, Sparta Prag gibi takımların da eklenebileceği belirtiliyor.

UEFA DIŞINA ÇIKIYORLAR

Kopenhag Kulübü ayrıca Danimarka liginden çekilebileceğini de doğrularken, bu konuda takımın taraftarları arasından bazı itirazlar yükseldi. Ancak Danimarka ligindeki tüm ekiplerin yaptığı toplantıdan da, UEFA ve onun turnuvalarından çekilme kararı alındığı belirtiliyor.

Yeni lig kurma arayışındaki kulüpler, UEFA'nın yeni formatının büyük kulüpleri daha büyük yapacağını, orta ve alt kademe diğerlerinin ise hakkının yeneceğini savunuyor.