Spor
05 Tem 2021 09:34 Son Güncelleme: 05 Tem 2021 09:38

UEFA'dan şaşırtan Cüneyt Çakır kararı!

EURO 2020'de yarı finaller ve final etabı için İngiltere'ye davet edilen Cüneyt Çakır ve ekibi atamalar sonrası Türkiye'ye dönüyorlar.

UEFA, Cüneyt Çakır'ı önce EURO 2020’de yarı final ve final maçlarının oynanacağı Londra’ya çağırdı, sonra aniden geri gönderdi. Çakır, final olmasa dahi İngiltere-Danimarka yarı finali için favori gösteriliyordu. UEFA'nın bu kararıyla Kuipers, final için 1 numaralı aday haline geldi.

Hürriyet'ten Murat Fevzi Tanırlı'nın haberine göre; UEFA, sürpriz bir karar alarak EURO 2020'de maç yöneten Cüneyt Çakır ve ekibini İstanbul’a geri gönderdi. Oysa turnuvadaki performans odaklı değerlendirmeye bakıldığında Danny Makkelie ile birlikte en dikkat çekici yönetimleri Cüneyt Çakır gösterildi.

GÖZLER FİNALDEYDİ

Macaristan-Portekiz, Ukrayna-Avusturya ve özellikle 2. turdaki Hırvatistan-İspanya maçında iyi yönetimiyle dikkat çeken Çakır için gözler finaldeydi. Dünya hakem otoriterlerinin objektif değerlendirmesinde final adayı 3 isimden biriydi. Hatta uluslararası pek çok hakem sitesindeki tahminlerde final olmasa dahi İngiltere-Danimarka yarı finali için ismi çok ağır basıyordu.

KİMSE BEKLEMİYORDU

2012 Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz-İspanya yarı finalini yöneten Çakır, 2016’daki şampiyonada son 16 turunda İtalya-İspanya maçını yönetmişti. Ancak EURO 2020’de en az yarı finali yönetir diye düşünürken, Çakır’ın turnuvaya veda etmesini kimse beklemiyordu.