Gündem
25 Oca 2013 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

UEFA'DAN FENERBAHÇE'YE ŞOK CEZA!

UEFA, Fenerbahçe'ye neden ceza verdi? İşte yapılan o açıklama.

Fenerbahçe’nin resmi sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:

"2012-2013 sezonu UEFA maçları kapsamında taraftarımızın sebep olduğu saha ve seyirci olayları nedeniyle, UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçemizin, Avrupa Ligi’nde ev sahibi statüsündeki ilk maçını, Bate Borisov karşılaşmasını, seyircisiz oynamasına karar vermiştir.

Aynı kapsamda, 40 bin euro para cezasına da çarptırılan Kulübümüzün, ’seyircisiz oynama’ kararına 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Bu bağlamda gerekli başvurular yapılacak, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."
 

Fenerbahçe’nin ceza almasının nedeni;

Seyircilerin meşale yakmamaları, taşkınlık yapmamaları gerekiyordu. Yönetim, Kulübün web sitesinden duyuru yaparak taraftarları uyardı.

Hassas dönemde oldukları hatırlatıldı, ceza ile burun buruna bulundukları belirtildi ve sadece takıma destek verilmesi istendi. Ama atılan gollerde özellikle Avrupa ligindeki deplasmanlarda hep meşaleler yakıldı. Tahrik unsuru olsa da Marsilya deplasmanında maç öncesinde Yunan Bayrağı’na öfkelenen taraftarlar taşkınlık yaptı. Stada takviye polis gelmesi zorunlu hale geldi.
Marsilya’nın tarihinde ilk kez stada güvenlik dışında polis geldiği belirtildi. Bunun tek nedeni sarı-lacivertli taraftarlar değildi. Ayrıca sözde bölücü örgütün temsilcileri de tribindü ap ayrı bir eyleme kalkışınca gerginlik yaşandı.

Bütün bir sezonu değerlendiren UEFA Disiplin kurulu Fenerbahçe’ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Aslında Yöneticilerden Ömer Temelli de sosyal medyadan uyarı yapıp, ricada bulunarak, maçlar öncesinde "Meşali yakmayın" demişti. Ama bazı taraftarlar, "Siz nasıl fenerbahçelisiniz, hani gerekirse yakarız demiştiniz" diyerek olayı başka bir yöne taşıdılar. Temelli bu duruma üzülmüştü. Şimdi en kritik maçlardan birini taraftarından yoksun oynayacak Fenerbahçe. Turu geçmesi için taraftar desteğini arkasına alamayacak. Hasılat kaybı, reklam, Fenerium satışı ve bir çok konuda gelir kaybı yaşanacak.

Dikkatsiz taraftarların kurbanı oldu Fenerbahçe. İtiraz hakkı bulunuyor ama UEFA’nın kararını değiştirmesi çok zor görünüyor. Çünkü içeride - dışarıda farketmiyor. UEFA ev sahibi-deplasman ayrımı yapmadan genel olarak değerlendiriyor ve dosyan kabardığı zaman faturayı kesiyor.