Spor
21 Nis 2023 00:51 Son Güncelleme: 21 Nis 2023 00:54

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar ve eşleşmeler belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş karşılaşmaları bu gece oynanan maçlarla tamamlandı. Çeyrek final rövanş maçlarının sonunda Juventus, Sevilla, Leverkusen ve Roma adını yarı finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları büyük bir heyecana sahne oldu.

İlk maçta sahasında Belçika ekibi Royale Union SG ile 1-1 berabere kalan Leverkusen rakibini deplasmanda 4-1 gibi net bir skorla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe'yi saf dışı bırakan Sevilla, Manchester United karşısında büyük bir sürprize imza attı. İlk maçta deplasmanda 2-2'lik avantajı yakalayan Sevilla, sahasında İngiliz devini 3-0 ile geçerek oynadığı son yedi Avrupa Ligi çeyrek finalinde de tur atlayan taraf oldu.

Çeyrek finalin bir başka maçında Arsenal'i eleyerek dikkatleri üzerine çeken Sporting, Juventus'a takıldı. Juventus ilk maçta sahasında 1-0 yendiği rakibiyle deplasmanda 1-1 kalarak yarı finale yükselen üçüncü takım oldu.

Çeyrek finalde uzatmaya giden tek maç olan Roma-Feyenoord kapışmasına ise gülen taraf Jose Mourinho'nun ekibi Roma oldu. Roma, Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Feyenoord'u toplamda 4-2'lik skorla saf dışı bıraktı.

UEFA AVRUPA LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Sevilla-Juventus ve Roma-Leverkusen eşleşmeleri oynanacak.

UEFA AVRUPA LİGİ YARI FİNAL MAÇLARI NE ZAMAN OYNANACAK?

Yarı final etaplarının 11-18 Mayıs'ta oynanacağı Avrupa Ligi'nin final maçı, 31 Mayıs'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puşkas Arena'da oynanacak.