Medya
18 Nis 2021 21:38 Son Güncelleme: 18 Nis 2021 21:55

Uçankuş TV'de yaşananların perde arkası! Çalışanlar her şeyi bir bir açıkladı!

Uçankuş TV’de yaşanan olayların perdesi arkası ortaya çıktı. Alacaklarını tahsis edemeyen çalışanların kanal sahibi Can Tanrıyar’a ihtar çektikleri bildirildi. Çalışanların SGK primlerinin ya hiç yatırılmadığı ya da eksik yatırıldığı ortaya çıkarken, 3 aydır maaş alamayan buna rağmen işten atılan çalışan 80 kişiden 1’nin kanser hastası, diğer 2’sinin de koronadan entübe edildiği kaydedildi.

Magazin alanındaki yayınlarıyla bilinen Uçankuş TV’de yaşananların perde arkası aralanmaya başladı. Bilindiği üzere kanaldaki yayınlar durmuş ve ekran karartılmıştı. Daha sonra kanal yönetimi, 3 ay boyunca maaş alamayan 80 çalışanı işten çıkarma yoluna gitti.

Geçtiğimiz günlerde kanalda kalan haklarını alamayan bir grup eski çalışan, kanal binasına giderek kanal sahibi Can Tanrıyar ve oğlu Anılcan Tanrıyar ile arbede yaşadığı, baba Tanrıyar’ın arbedede yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.

Olayın perde arkasına ilişkin flaş bilgiler ortaya çıktı. Buna göre 50 eski kanal çalışanının alacaklarıyla ilgili görüşmek üzere kanal gittikleri ancak kanal sahibi Can Tanrıyar’ın hakaret ve tehditleriyle karşı karşıya kaldıkları öğrenildi. Daha sonra Tanrıyar ve çalışanlar arasında arbede yaşandığı, çalışanların Can Tanrıyar’a fiziki müdahalede bulunduğu kaydedildi.

İHTAR ÇEKTİLER

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Uçankuş TV çalışanlarının, avukatlar İslam Gezer, Burak Gültekin ve Elif Büşra Berber aracılığıyla Tanrıyar’a ihtar çektikleri ve haklarını istedikleri öğrenildi.

Avukatlar tarafından yapılan bildirimde, olaylarla ilgili perde arkası ortaya çıktı. Buna göre Tanrıyar’ın çalışanların SGK primlerini ya hiç ödemediği ya da eksik ödediği kaydedildi.

Daha sonra kanalı siyah ekrana düşüren Can Tanrıyar’ın 80 kişiyi de işten çıkardığı aktarıldı. İşten çıkarılan ve 3 aydır maaşını alamayan bir çalışanın kanser hastası olduğu, işten çıkarılan diğer 2 çalışanın da yakalandıkları korona virüs nedeniyle entübe durumda oldukları bildirildi.

Bir başka bilgiye göre ise Uçankuş TV’de tüm odaların kilitlendiği ve çalışma ortamlarının yok edildiği belirtildi.

“ÜCRET ALACAĞI, KIDEM TAZMİNATI VE YILLIK İZİN ÜCRETİ HAKKIMIZ VAR”

Diğer yandan Uçankuş TV çalışanları, avukatları aracılığıyla Can Tanrıyar’a gönderdikleri ihtarda şu ifadeleri kullandı:

“Uçankuş TV kanalının siyah ekran dönüştürülmesi. Çalışma alanlarının, odalarının kilitlenmesi, yemekhanenin hizmet vermiyor olması, kapılarının kilitlenmesi. Ulaşım, servis hizmetlerinin verilmiyor olması. Kısacası yaratılan fiili imkânsızlık hallerinden mütevellit iş akitlerinden doğan ödevlerini yerine getirememektir. Ücret alacağı, kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık izin ücretleri bulunmaktadır. SGK primleri eksik yatırılmış veya hiç yatırılmamıştır.”