Televizyon
11 Mar 2020 14:35 Son Güncelleme: 11 Mar 2020 15:17

UçanKuş TV, 4 kıtada birden yayına başladı!

UçanKuş TV, 4 kıtada birden uydu üzerinden Türkçe yayına geçen ilk Türk TV kanalı oldu.

Ulusal kanal olmaktan, Türkiye’nin tek uluslararası kanalı olma level’ına atlayan UçanKuş TV, 10 Mart gece yarısından itibaren Asya ve Afrika’da uydu üzerinden Türkçe televizyon yayınına başladı.

Türkiye’deki full HD yayını, Batı Bim’i, yani Avrupa’yı da kapsayan yayını ve Amerikan uydularından, Amerika kıtasında yaptığı yayınlardan sonra şimdi de Afrika kıtasını kapsama alanına alan uyduya çıktı ve Asya kıtasını Çin’e kadar gören uydu yayınlarına başladı.

Şu an itibariyle Afrika’da Türkçe yayın yapan ilk Türk kanalı olan UçanKuş TV, yepyeni bir devir başlatırken, artık 4 kıtada birden canlı yayınıyla dünyanın her yerindeki Türklere ulaşmayı başardı.

Birkaç yıldır Amerikan uydularından da yayın yapan, Avrupa’da rahatlıkla izlenebilen UçanKuş TV, şimdi Afrika’da başta Nijerya ve Mısır olmak üzere 36 ülkede toplam 833 milyon nüfusa hitap edecek. Asya kıtasında Azerbaycan ve İran’dan Türkmenistan’a, Pakistan’a kadar ve ayrıca Irak, Filistin, Lübnan, İsrail ile Arap Yarımadasında Ürdün, Kuveyt, Bayreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden de artık rahatlıkla izlenebilecek.

 

 

ETİKETLER
#uçankuş tv