'Uçak modu'nun sonu geliyor! Tarih verildi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.

'Uçak modu'nun sonu geliyor! Tarih verildi - Sayfa 1

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki uçuşlarda “uçak modu” uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor. Komisyon, üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir hale getirmeleri için son tarihi 30 Haziran 2023 olarak açıkladı.

19
'Uçak modu'nun sonu geliyor! Tarih verildi - Sayfa 2

Bu tarihten itibaren artık yolcular, uçuş sırasında telefonlarının tüm özelliklerini kullanabilecek. AB ülkeleri arasında seyahat edenler aramaların yanı sıra müzik ve video akışı sağlayan veri ağırlıklı uygulamalara kullanabilecek.

29
'Uçak modu'nun sonu geliyor! Tarih verildi - Sayfa 3

"GÖKYÜZÜ ARTIK SINIR DEĞİL"

AB'nin İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, planın "insanlar için yenilikçi hizmetler sunacağını" ve Avrupalı şirketlerin büyümesine yardımcı olacağını belirterek, "Süper hızlı, yüksek kapasiteli bağlantının sunduğu olanaklar söz konusu olduğunda gökyüzü artık bir sınır değil" dedi.

39
'Uçak modu'nun sonu geliyor! Tarih verildi - Sayfa 4

UÇAK MODUNUN SONU GELİYOR MU?

Diğer taraftan, AB Komisyonu, 2008'den beri uçaklar için belirli frekans bantlarını ayırdı ve bazı hizmetlerin havada internet erişimi sunmasına izin verdi. Ancak bu hizmet, uçak ile yerdeki bir uydunun bağlanmasını gerektiğinden yavaştı. 

49