Gündem
23 Haz 2012 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:49

UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ AÇIK BİR SAVAŞ İLANIDIR!

Şamil Tayyar Suriye'de düşürülen uçağın savaş ilanı olduğunu belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Samanyolu Haber TV’de gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

’Günlük’ programında Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını yanıtlayan Tayyar, Suriye açıklarında düşen uçakla ilgili olarak bu konunun önemli olduğunu eğer düşürülmüşse savaş ilanı olabileceğini söyledi.

’AÇIK BİR SAVAŞ İLANI’
Tayyar;  Eğer uçağı Suriye düşürmüşse bu açık bir savaş ilanıdır. Türkiye, Suriye’deki işin içine çekilmek isteniliyor. Eğer böyle bir şey varsa bunun sonucunu kimse kestiremez. dedi.

Tayyar’ın bu açıklamalarından sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi, yaklaşık 2,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi ve toplantının sonunda uçağı Suriye’nin düşürdüğü açıklandı.

Güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ’’Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır’’ denildi.

’SURİYE TERÖRE DESTEK VERMEKTE HAKLI’
Açıklamalarında teröre de değinen Tayyar, Suriye’nin başından beri PKK’ya destek olduğunu ve destek olmakta da haklı olduğunu belirtti. İşte Tayyar’ın o sözleri: Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan zaten uzun süre orada yaşadı. Son zamanlarda Suriye’nin PKK’ya kucak açması çok normal. Suriye kendi menfaatleri doğrultusunda terör örgütünü kullanıyor. Bence bu konuda sonuna kadar haklılar. Çünkü Türkiye Suriye’deki rejimin düşmesini istiyor.