Gündem
29 Mar 2021 06:35 Son Güncelleme: 29 Mar 2021 08:46

Üç okulda Atatürk heykellerine çirkin saldırı! Boyalarla ve çekiçlerle...

Tekirdağ'daki üç okulda Atatürk heykel ve büstlerine saldırıda bulunuldu. Meczuplar, boyalarla duvarlara ve Atatürk heykellerine hakaret içerikli yazılar yazdı, çekiçle tahrif etti.

Tekirdağ Marmara Ereğlisi'ndeki üç okuldaki Atatürk heykel ve büstlerine saldırıda bulunuldu. İlçedeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlkokulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ndeki Atatük heykeli ve büstlerine boyalarla hakaret içerikli yazılar yazıldı, çekiçle zarar verildi. Duvarlarda da aynı içerikli yazılar tespit edildi. 

Marmara Ereğlisi'ndeki saldırıların ilki Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nda tespit edildi. Okulun bahçesindeki Atatürk heykeline ve duvarlara kimliği belirsiz kişiler tarafından boyalarla hakaret içerikli yazılar yazıldığı ve çekiçle zarar verildiği görüldü. 

OKUL DEPREM SONRASI BOŞALTILMIŞTI

Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bölgedeki depremde ağır hasar görmesinin ardından boşaltılması nedeniyle yazıları yazan kişi ya da kişilerin bahçeye rahatlıkla girdikleri tespit edildi. Hakaret içerikli yazıları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarma ekipleri detaylı inceleme yaparken, belediye ekipleri de Atatürk heykeli ve okul duvarındaki yazıları sildi.

ART ARDA SALDIRILAR

Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nda meczupların duvarlara ve hekel kaidelerine “Allah put yapmayı yasakladı. Müslüman put yapmaz, Atatürkçülük putperestliktir" yazdıkları tespit edildi.

Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'ndaki Atatürk büstünün üzerine de hakaret içerikli yazılar yazıldığı belirlendi. Opet Anadolu Lisesi'ndeki Atatürk büstüne kova geçirildiği, büstün üzerine"Firavun, put" yazıldığı görüldü. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Okula Marmara Ereğlisi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Hikmet Ata, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve partililer gelerek incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ata, saldırıyı kınadığını belirterek, "Bir an önce yapanların yakalanıp, adli makamlara çıkarılarak hak ettikleri cezayı almalarını umuyorum" dedi.

Saldırı haberinin alınmasının ardından bölgeye giden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun, saldırıyı kınadıklarını belirterek, yapanların bir an önce yakalanmasını istedi. Bu arada CHP'liler, Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, suç duyurusunda bulundu. Aygun, Opet Anadolu Lisesi'nin önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bugün Marmara Ereğlisi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’ndan sonra yine Marmara Ereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde Atatürk’e karşı saldırıyla karşı karşıyayız. Bir an evvel bu işi yapanların yakalanması ve savcı önüne çıkartılmasını bekliyoruz. Bu meczuplar dün akşamdan itibaren planlı programlı bir şekilde bu işi organize etmişler. Bu sakin ilçede böyle bir olayla karşılaşmak bizleri üzmüştür. Yetkili makamlardan bu işi yapanların adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz ve biz de bu işin takipçisiyiz."

JANDARMA ARAŞTIRIYOR

Tekirdağ Valiliği, Marmaraereğlisi ilçesinde, deprem riski nedeniyle dün boşaltılan Nizamettin Demirören İlköğretim Okulu bahçesinde yer alan Atatürk heykeli kaidesine uygunsuz yazılar yazılmasına ilişkin araştırma başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, jandarma tarafından olayın fail ya da faillerinin tespiti için araştırmaya başlanıldığı kaydedildi.