Gündem
29 Oca 2016 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Üç haber sitesine erişim engeli geldi

Demokrat Haber, Yüksekova Haber ve Sendika.org sitelerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) 27 Ocak 2016 tarihli kararıyla erişim engellendi.

Bianet’in haberine göre, Demokrat Haber, Yüksekova Haber ve Sendika.org sitelerine TİB’in idari tedbir kararıyla erişim yasağı geldi.

Demokrat Haber’e erişim ilk kez engellenirken, 25 Temuz 2015’da engellenen Yüksekova Haber’in erişim yasağı 20 Ekim’de kaldırılmıştı. ‘Yüksekova Haber’e sansür kararının haber sitesinin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) aboneliği ile aynı güne denk geldiği‘ belirtildi.
Daha önce dokuz kez erişim yasağına maruz kalan ‘sendika.org’, bir kez daha engellemiş oldu.

‘GAZETECİLİK YAPAMAZ HALE GELDİK’
Demokrat Haber, Twitter hesabından açıklama yaparak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Medyaya baskı olsa ilk ben karşı çıkardım” sözlerine gönderme yaparak, “Bekliyoruz” dedi.
Erişim yasağına rağmen yayın yapmaya devam edeceklerini söyleyen Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz, “Bölgede neredeyse gazetecilik yapamayacak hale geldik. Engellemeye rağmen yayınımızı sürdürecek, tekrar gerekli itirazlarda bulunacağız” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZ
1 Kasım seçimlerinin hemen ardından CNN International'dan Christiane Amanpour'a konuk olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın özgürlüğünün 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirtmişti. Davutoğlu'nun bu açıklamasından günler sonra MİT TIR'ları haberi nedeniyle gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanarak cezaevine girmişti.