Televizyon
26 Şub 2013 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

ÜÇ DALDA OSCAR KAZANAN "ARGO" HANGİ KANALDA EKRANA GELİYOR? (MEDYARADAR- ÖZEL)

85. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dahil, üç dalda Oscar heykelciğini kucaklayan Argo, ekrana geliyor..

24 Şubat gecesi gerçekleşen 85. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dahil, üç dalda Oscar heykelciğini kucaklayan Argo, 27 Şubat'ta Digiturk Salonlar'da...

"Yılın en büyük sinema olayı"nda heyecan sona erdi. 85. kez düzenlenen Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede ödül alan ve adaylıkları olan "Argo", 27 Şubat Çarşamba gününden itibaren Salonlar'da izleyebilirsiniz.

Hikayede, Tahran’da altı Amerikan elçilik personelinin kaçırılması ve aylarca alıkonulması üzerine patlak veren İran Rehine Krizi ile CIA’in rehieleri kurtarma operasyonu konu alınmıştır. Yapılan açıklamalarda CIA, sahte bir Hollywood yapım şirketi kurarak rehineleri kurtarmaya çalışacağı anlatılmaktadır.

Argo'ya 3 Oscar!
Her yıl olduğu gibi merakla beklenen  "En İyi Film" Oscar'ının sahibi, bu dalın en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Argo oldu. Ben Affleck'in hem yönettiği hem de başrolde yer aldığı yapım 85. Akademi Ödülleri'nde yedi adaylık arasında En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu dallarında Oscar heykelciğini kucakladı. İslam Devrimi sırasında basılan Amerikan Büyükelçiliği'nden kaçan altı Amerikalı'yı kurtarmak için düzenlenen nefes kesen bir operasyonu anlatan film, birçok eleştirmenin de favorileri arasındaydı.

MEDYARADAR- ÖZEL