Gündem
29 Mar 2011 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

ÜÇ BÜYÜK TAKIMIN TEKNİK DİREKTÖRLERİNİN REYTİNG KARNESİ!

Medya Takip Merkezi (MTM), üç büyüklerin teknik adamlarının medyadaki reytinglerini ölçümledi&...

Aynı kuşağın üç büyük futbolcusu, bir zamanlar yeşil sahalarda kıran kırana mücadele ederken, şimdi ise üç büyüklerin başarısı için ter döküyorlar. Medya Takip Merkezi (MTM), üç büyüklerin teknik adamlarının medyadaki reytinglerini ölçümledi…
 
Bir dönemin yeşil sahalarda boy gösteren üç büyük futbolcu, yıllar sonra yine bir döneme birlikte imza atıyorlar. Aynı kuşak oyuncularının zirve tırmanışı, 2010 yılında Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’ye transferi ile başladı. Ardından, Galatasaray’da Hagi’nin yardımcılığına Tugay Kerimoğlu getirildi. Son olarak da geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ta Bernd Schuster’dan boşalan yeri Tayfur Havutçu’nun doldurmasıyla, Türkiye’nin en büyük üç takımının yönetiminde aynı kuşağın başarılı futbolcuları söz sahibi oldu.
 
Medyayı an be an izleyen MTM Medya Takip Merkezi, spor camiasında yaşanan bu sıcak gelişmelerden yola çıkarak; bir zamanlar yeşil sahaların gözde oyuncuları, şimdilerde ise Türkiye’nin üç büyük futbol takımını çalıştıran Aykut Kocaman, Tugay Kerimoğlu ve Tayfur Havutçu’yamedyanın ilgisini ölçümledi.
 
TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLERİN REYTİNGİ DÜŞÜK
Araştırma raporu, medyanın yabancı teknik direktörlere gösterdiği ilgiyi, Türk teknik direktörlerine göstermediğini ortaya koyuyor. 2006 yılından bugüne, basında yayınlanan tüm haberleri inceleyen MTM’nin raporuna göre, dönemlerinin başarılı futbolcuları, zaman içerisinde önemli oranda reyting kaybı yaşadılar. Geçmişte futbol oynadıkları üç büyüklerin başına geçmeleriyle yıldızları yeniden parlamaya başlayan bu isimlerin, medya yansımaları da artış gösterdi.
 
Aykut Kocaman’a ilgi değişken…
MTM’nin basın araştırmasına göre, özellikle 2010 yılında yakın markaja alınan bu isimlerden Aykut Kocaman’ın bu yılın ilk üç ayındaki popülaritesi incelendiğinde, aydan aya devam eden bir düşüş tespit edildi. Fenerbahçe’yi çalıştıran Aykut Kocaman’ın bu ayki haber sayısı, Ocak ayına oranla yüzde 25, Şubat’a oranla yüzde 6 düşüş gösterdi.
 
Ancak, son beş yıllık süreç incelendiğinde ise popüler futbolcunun reytinginin her yıl düzenli olarak arttığı tespit edildi. 2006’dan bugüne toplam 22 bin 201 haber/yazıda bahsi geçen Aykut Kocaman’a medyanın ilgisinin bu sene başı itibariyle giderek azalıyor olması, araştırmanın dikkat çeken detaylarından biri olarak kayda geçti.
 
Tugay Kerimoğlu’nun yıldızı medyayla barışacak mı?
Hagi’nin gitmesiyle kariyerine yeni teknik direktör Bülent Ünder’le devam eden Tugay Kerimoğlu, Galatasaray’ı çalıştırmaya başlamasının ardından, medya tarafından da yakın markaja alındı. MTM’nin 2006 yılından bugüne tüm verileri incelendiğinde, Tugay Kerimoğlu’nun popülaritesinin oldukça düşük olduğu tespit edildi. Tugay, beş yılı aşkın sürede, basında toplam 2 bin 741 haber ile yansıma buldu. 2009 yılında futbol kariyerini İngiltere’de sonlandıran Kerimoğlu, bir müddet Mancester City takımının Paf takımını çalıştırmasının ardından, 2010 yılında Galatasaray’a dönüşüyle çok konuşulmuştu. Tugay’ın, medyayla yıldızının barışıp barışmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak.
 
Tayfur Havutçu’nun medyadaki reytingi Mart’ta arttı
2006 yılından beri Beşiktaş takımında belirli zamanlarda yardımcı antrenör olarak çalışan Tayfur Havutçu, Mart 2011’de Schuster’in istifasıyla, yeni bir döneme girdi. MTM’nin araştırma raporunda, 2006 yılından bugüne kadarki tüm veriler incelendiğinde, Tayfur’un 6 yıllık süreçte en fazla ilgiyi, bu yılın son üç ayında gördüğü ortaya çıktı. Bu ay itibariyle medyanın yakın markajına giren Tayfur, bakalım popülaritesini ne kadar süreyle yüksek tutacak…

www.medyaloji.net