Polemik & Kulis
27 Kas 2019 15:38 Son Güncelleme: 27 Kas 2019 16:01

TYT Türk'teki işten çıkartmaların perde arkasında ne var?

Yayına başladıktan kısa bir süre sonra ciddi bir küçülmeye giden TYT Türk’ten ilk açıklama yapıldı.

Texs Medya bünyesinde yer alan, Türkiye'nin yeni televizyonu TYT Türk’ün, ekonomik krize takıldığı ve henüz 5 Ağustos'ta yayına başlayan kanalın yeterince reklam alamayınca 80 çalışanını işten çıkararak faaliyetlerini durdurma kararı aldığı iddia edilmişti.

TYT Türk bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, ekonomik kriz ve işten çıkarmaları doğruladı ve ufak bir ekiple yayın hayatlarını sürdüreceklerini duyurdu.

Ancak yönetim kanalın içine düştüğü ekonomik zorlukları reklam alamamaktan çok, uydu onayının çok geciktirilmesi ve bu süreçte yapılan kapalı yayın sırasında oluşan masraflara bağlandı.

Açıklamada özetle, “Bir buçuk sene boyunca yasal olarak yayına çıkış için her şeyi hazır olan kanal, sebep belirtilmeden her hafta, bu hafta onayınız tamam denilerek RTÜK VE Türksat tarafından bekletildi. Bu süreçte personele eksiksiz maaşları kanal tarafından ödendi, şimdide platform yayınları için denetimden geçti ama yazılı onay hala gelmedi. Kanalda yayına girmek için tam kadro beklediğinden masraf üstüne masraf olunca, tüm onaylar ellerine gelene kadar üzülerek küçülme kararı aldı. Tüm çalışan, kanala ciddi emek vermiş olan televizyoncular olarak çok merak ediyoruz, mağduriyetin sebebi en başta budur, eksiksiz tam bir televizyon kanalı kurduk ama yayına giremedik” ifadeleri kullanıldı.

 

ETİKETLER
#TYT Türk