Gündem
01 Haz 2013 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

TWİTTER'IN KURUCUSUNDAN GEZİ PARKI'NA DESTEK!

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili insanların tepkisinin Twitter'da çığ gibi büyümesinin üzerine sitenin kurucusu Jack Dorsey de sessiz kalmadı.

Twitter'ın yaratıcısı ve CEO'su Jack Dorsey Taksim'de yaşanan olaylarla ilgili bir tweet attı.

Dorsey, Twitter'ın uluslararası strateji departmanı başkanı Katie Jacobs Stanson'ın "Korkutucu hihayeler/ #Türkiye'den gelen tweetler. Olaylar için #direngeziparkı hastag'i kullanılıyor" notunu retweet'leyerek verdiği desteği gösterdi. Dün başlayan olaylardan bu yana #direngeziparkı hastag'i dünya çapında trending topic (TT) olmaya devam ediyor.

NOAM CHOMSKY'DEN  DESTEK MESAJI
ABD'li ünlü düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky de Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir destek mesajı yayınladı. Chomsky mesajında "Devlet otoritelerinin İstanbul'un merkezi Taksim'de barışçıl gösterilere karşı acımasız tedbirlere başvurmasını kınayan, temel insan haklarını koruyan Af Örgütü  ve diğer protestolara katılıyorum. Son günlerde gelen haberler Türk tarihinin, son yıllardaki Türkiye ve insanlarına karşı en iyiyi dileyen bizlerce de selamlanan ilerlemelerle geçmişte kaldığı zannedilen utanılmaz anlarından geriye kalanlardır." dedi.