Gündem
13 Kas 2015 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Twitter'ın avukatından esprili açıklamalar: Gülen Harry Potter’da Voldemort gibi...

Türkiye'de Twitter'ın avukatlığını yapması ile tanınan TÜSİAD üyesi Gönenç Gürkaynak'tan esprili açıklamalar...

Hürriyet'in haberine göre; Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İngiltere Başkonsolosluğu'nun bir panelinde konuşan Gürkaynak Melih Gökçek için, "Ankara Belediye Başkanlığını Germiyanoğulları’ndan beri yapıyor, ben enkaz devraldım diyor" derken Fethullah Gülen'le ilgili olarak ise "Fethullah Gülen Harry Potter’da Voldemort gibi oluyor şimdi" diye konuştu.

İngiltere Başkonsolosluğu ve Uluslararası Şeffaflık Derneği “Şeffaflığın Toplumun Ekonomide ve Fikir Hayatında Katma Değer Yaratma Kabiliyetine Etkileri” konulu bir panel düzenledi. Konuşmacılar arasında kamuoyunda Twitter’ın avukatı olarak bilinen ve aynı zamanda TÜSİAD üyesi olan Gönenç Gürkaynak da bulundu.

VOLDEMORT GİBİ OLDU

Gürkaynak son yıllarda devlet ile Fethullah Gülen arasındaki olaylara atıfta bulunarak, “Fethullah Gülen adı eskiden anıldığında böyle olmuyordu. Fethullah Gülen Harry Potter’da Voldemort gibi oluyor şimdi” dedi. (Harry Potter kitaplarında yer alan Lord Voldemort karakteri insanların adını ağzına almaktan çekindiği bir isim)

GERMİYANOĞULLARI’NDAN BERİ YAPIYOR

Türkiye’deki siyasal sisteme de eleştirilerde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de eleştiren Gürkaynak,”Ankara Belediye Başkanlığını Germiyanoğulları’ndan beri yapıyor, ben enkaz devraldım diyor. Doğal refleks bu. Bunu kıracak olan ancak halk olabilir. Şeffaf olalım diyecek olan halk” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ekonomik büyüme performansına da değinen Gürkaynak, “Bir iktidar hem özgürlükleri kasıyor. Hem refahı artıracağını iddia ediyorsa yüzde 3 büyüme iyi midir…” açıklamasında bulundu.