Gündem
28 Şub 2015 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Twitter'ı sallayan tehdit polemiği! Bülent Keneş ile Amberin Zaman birbirine girdi!

Taraf yazarı Amberin Zaman'ın yazısındaki ifadelere tepki gösteren Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş arasında Twitter'ı karıştıran bir atışma yaşandı.

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman'ın yazısındaki ifadelere tepki gösteren Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş arasında Twitter'ı karıştıran bir atışma yaşandı.

Keneş'in sözlerine "beni tehdit mi ediyorsunuz" diye tepki gösteren Amberin Zaman ile Keneş'in polemiği sosyal medyada çokça ses getirdi.
Amberin Zaman köşesinde Cemaat'in yayın organı Samanyolu TV'ye yapılan operasyon sonrasında kanalın genel yayın yönetmeni Hidayet Karaca'nın tutuklanmasındaki detaylara dikkat çekerken, gazeteci Levent Gültekin'in köşesini kapatarak yazılarına son vermesi konusunda Gülen Cemaati'ne yüklendi. Amberin Zaman konuyla ilgili köşesinde şöyle yazdı:
"Bakınız medya bu hafta bir "kurban" daha verdi. Son dönemde pırıltılı ve cesur çıkışlarıyla medyada starlaşan Levent Gültekin'den söz ediyorum. Gazeteciler.com sitesindeki köşesini kapatmak zorunda kaldı. Nedenlerini sitenin sahibi Hadi Özışık kendince anlatmaya gayret etti. Gültekin de bir şeyler karaladı. Ama kimse ikna olmadı. Çünkü iktidarın İslami ekolden yani kendi içlerinden çıkan yazardan ne denli rahatsızlık duyduğu biliniyordu.

Dün Hadi Özışık aradı. Cumhurbaşkanı'nın Levent'in gidişiyle "asla ve katta" ilgisi olmadığını ifade etti. Levent'i sorun edenlerin Erdoğan'ın etrafındaki "Pargalılar" olduğunu savundu. Ve ekledi: "Takriben dört yıl önce Levent'in kellesini ilk isteyen taraf Cemaat'ti. Cemaat'i çok eleştiriyordu. Cemaat'ten bazı isimler Levent'i göndermem gerektiğini söylüyorlardı."
Dün bahsi geçen isimlerden birini aradım. "Bazı arkadaşlar" konusunda "sohbet" edildiğini ama Levent'in kovulması için baskı yaptıklarının "tamamıyla yalan" olduğunu belirtti."

"TEHDİT" POLEMİĞİ
Zaman'ın bu yazısı sonrasında Twitter'da Bülent Keneş'le Amberin Zaman arasında tartışma çıktı.
Keneş, Zaman'ın köşesinde Hadi Özışık'in Levent Gültekin'e ilişkin sözlerini eleştirerek, "@amberinzaman azıcık akıl yürütseydiniz Hadi'nin doğru söylemediğini anlardınız!" dedi.
Bunun üzerine Amberin Zaman, "Evet akılsızım Bülent bey bu bana gazeteniz tarafından daha önce de söylenmişti. @bkenes" dedi.

Keneş buna karşılık, "Pardon ama "akılsız" demedim, doğru olmazdı... Doğrusu şu "çok akıllısınız" ama bir o kadar da kötü niyetlisiniz... @amberinzaman" şeklinde mesaj attı.


Tartışma şöyle devam etti:

Bülent Keneş: Büyük bir lütufmuş gibi bir meslektaşınıza sahip çıkma çabası gösteriyorken bile, Hizmet'e çamur atmanız düşündürücü! @amberinzaman
Amberin Zaman: Siz devam edin. Çamur atan kim acaba.Herkes görüyor. @bkenes
Bülent Keneş: "Çamur" mu oldu, somut bir yazınız hakkında konuşuyoruz! "Kibirle" suçlamayı çok seversiniz... dikkat edin o sınıra girmeyin. @amberinzaman
Amberin Zaman: Dikkat edin ne demek?Beni tehdit mi ediyorsunz?Konunun esas muhataplarına öfkenizi kusun. @acikcenk de benzer iddialarda bulundu - Hangi sınırdan bahsediyorsunuz? Siz de net konuşun hadi..Karalayan yayınlara mı başlaycaksınız hadi buyrun...
Bülent Keneş: Tehditle ne alakası var. Hani Hizmet'i habire "kibirle" suçluyorsunuz,eleştiri karşısında tavrınızı ifade ediyorum! @amberinzaman- @amberinzaman "eleştiriye tahammülsüzlük" ve kibir sınırından bahsediyorum, hani Hizmet'i sürekli suçladığınız o tahammülsüzlük ve kibir!