Teknoloji
30 Kas 2022 07:30 Son Güncelleme: 30 Kas 2022 07:35

Twitter’dan flaş hamle! Resmen bıraktı…

Twitter Covid-19'la ilgili yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla yürüttüğü politikadan vazgeçtiğini açıkladı.

Sosyal medya platformundan yapılan açıklamada "23 Kasım 2022'den geçerli olmak üzere, Twitter, 'Covid-19 yanlış yönlendirici bilgi politikası' artık uygulamayacaktır" denildi. 

Euronews'te yer alan habere göre platformunun bu geri adımının Çin ve dünyanın başka bölgelerinde vakalar yükselişe geçtiği bir dönemde, Twitter'ı yanlış iddiaların artma olasılığı riskine elverişli hale getirebileceği belirtiliyor.

Bu adımın, platformun yeni patronu Elon Musk'ın yönetiminde içerik denetimiyle ilgili olanlar da dahil personelin yarısını işten çıkardıktan sonra yanlış bilgi ile mücadele kabiliyeti konusunda endişelerin yaşandığı bir döneme gelmesi de dikkat çekti.

Twitter, 2020 yılında Covid-19 salgının başlangıcında sağlık kriziyle ilgili tartışmalı bilgi içeren paylaşımlara etiket ve uyarı mesajı ekliyor ve kullanıcıların aşılarla ilgili ileri derecede zarar veren yanlış iddiaları içeren paylaşımların kaldırıldığı bir uygulama yürütüyordu.

Buna benzer uygulamalar Meta'nın sahibi olduğu Facebook ve Alphabet'in sahibi olduğu YouTube hizmetlerinde uygulanmaya devam ediyor.

Twitter, bu yılın başında, 2020 yılındaki ABD Başkanlık seçimleriyle ilgili yalanlar konusunda Mart 2021'den bu yana uygulamakta olduğu "sivil uyum politikasını" bıraktığını açıklamıştı.

Milyareder Elon Musk 27 Ekim tarihinde 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın almış ve derhal ürün ve personelle ilgili değişiklikleri hayata geçirmeye başlamıştı. Musk 29 Ekim'deki bir açıklamasında çok farklı görüş açılarına sahip bir içerik denetimi konseyi kuracağını duyurmuştu.