Teknoloji
08 Mar 2021 14:13 Son Güncelleme: 08 Mar 2021 14:17

Twitter’daki ilk tweeti 2,5 milyon dolara bir Türk satın aldı

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in 15 yıl önce attığı ilk tweet, 2,5 milyon dolara bir Türk tarafından satın alındı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweeti açık artırmada 2,5 milyon dolara satıldı. Alıcının Malezya'da yaşayan Türk asıllı Cryptoland'in ve Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi olduğu ortaya çıktı. Tweet tam 19 milyon TL'ye satıldı.

Dijital bir 'varlık', tamamen dijital bir para birimiyle açık artırmaya açıldı. Bu varlık, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in 2006 yılında kendi platformunda paylaştığı ilk tweetiydi. Tweet satışa çıkar çıkmaz yüz binlerce dolarlık tekliflerle karşılaştı.

2,5 MİLYON DOLAR

Değiştirilemez Token (NFT) haline getirilen tweet, Valuables BY Cent üzerinde satışa çıktığı gün satıldı. Açık artırma sürecinde en yüksek teklif verenler arasında bir savaş görülürken tweete gelen son teklif 2,5 milyon dolar oldu. Adı ilk etapta açıklanmayan alıcı, Jack Dorsey'in tweetini satın alan kişi de belli oldu.

TWEETİ SATIN ALAN TÜRK ASILLI ÇIKTI

Jack Dorsey'in 15 yıl önce paylaştığı o tweet, kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi tarafından 2,5 milyon dolar karşılığında satın alındı. Tweet'i satın alan kişinin belli olmasıyla birlikte ilginç bir gerçek de ortaya çıktı.

webtekno'nun haberine göre, Twitter'da açık artırma sırasında kendi teklifini duyuran Sina Estavi, haliyle profiline yüzlerce ziyaret aldı. Profilini ziyaret eden kullanıcıların gözüne takılan bir şeyse kendisinin paylaştığı Türkçe tweetler oldu. Bir Twitter kullanıcısının bu durumu "Baba sen Türkçe'yi nasıl söktün?" sorusunu sordu. Sina Estavi, soruyu soran Twitter kullanıcısına "Aslen Türk'üm." yanıtını verdi. 

EN PAHALI TWEET

Sina Estavi, yaptığı satın alımla birlikte tweet'in meta verilerini ve dijital imzalı bir sertifikasını elde edecek. Tweet, bugüne kadar satılan en pahalı tweet olarak tarihe geçti.