Gündem
08 Nis 2013 21:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

TWİTTER'DA YENİ BASIN KARTI GEYİĞİ!

Yeni Basın Kartı seçimi Twitter'da ilginç tepkiler aldı. Yorumlarda yeni basın kartının BBYEGM görevli kartı olmaması istendi...

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BBYEGM) basın kartlarını yenileme kararı aldı. Üstelik ilk kez uygulanacak bir sistemi devreye sokan BBYEGM yeni basın kartlarını sosyal medyada gazetecilerin yapacağı oylama ile seçecek.

TWİİTER'DA YENİ BASIN KARTI GEYİĞİ

BBYEGM'in kararı Twitter'da ilginç tepkiler aldı. Yeni basın kartının Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevli kartı olmaması istenen yorumlarda "Uluslararası geçerliliği olan basın kart istiyoruz" denildi.

İşte Twitter'daki yeni basın kartı yorumları:

Uluslararası geçerliliği olan basın kart istiyoruz #BYEGM personel kartı istemiyoruz.
Yeni basın kartı gri olursa seyreyle gümbürtüyü... Polis: Burada sarı basın kartı yazıyor... Gazeteci: Evet ama... Polis: E bu kart gri...

sarı basın kartını yenileme ayağına bir bilgiler isteniyor bir bilgiler abbooooo. sahte basın kartı çıkartmak çok daha mantıklı o derece :))

Basın kartı yenileniyor. Hangisi yeni kart olsun. Oy kullanmak istiyorsanız. https://www.facebook.com/BBYEGM?v=app_599788450050788 … Kartımız yok ama bari oyumuz olsun...

SEÇİM FACEBOOK ADRESİNDEN YAPILACAK

Bugüne kadar belirli aralıklar değişen Basın Kartı bu yıl ilk kez farklı bir uygulama ile gerçekleştirilecek. Basın Kartı, medya kuruluşları ve basın mensuplarından gelen istekler doğrultusunda, tertip, dizgi ve baskı olarak çağdaş bir tasarım anlayışı ve tekniği ile BBYEGM uzman personeli tarafından değerlendirildi.

Bu değerlendirme sonucu kartlar uluslararası standartlara uygun olarak üç farklı versiyon olarak yeniden hazırlandı. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan gurubu gibi kişisel bilgiler bulunacak. Kart değişiminde bu yıl ilk kez kartın sahibi olan medya mensupları söz sahibi olacak.
Yeni basın kartının şekli ve tasarım özelliklerine basın mensupları karar verecek. 3 tasarım genel müdürlüğün www.facebook.com/BBYEGM sayfasından tüm medya mensuplarının görüşüne sunuldu.
Gazetecilerin beğenileri sonunda en fazla oyu alan tasarım önümüzdeki süreçte kullanılacak olan Basın Kartı olarak kabul edilecek. Bugün başlayan oylama 20 Nisan'a kadar devam edecek. Oylama sonucunda en fazla oy alan kart resmi web sayfası üzerinden kamuoyu ile paylaşılacak

HERKES OY KULLANABİLİYOR

BYEGM'nin Facebook üzerinden oylamaya açtığı basın kartlarını ilgili ilgisiz herkesin oylayabilecek olması ise çarpıcı bir durum olarak tepki çekti.
Sosyal medyada "Genel Müdürlüğün Facebook sayfası İnci Sözlükçülerin saldırısına uğrarsa ne olacak, garip  bir renkte basın kartı taşımak zorunda kalmayalım" eleştirisi yapan gazetecilere Genel Müdürlüğün ne yanıt vereceği merak edillyor.