Gündem
10 Mar 2011 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

TWITTER'DA NUMAN KURTULMUŞ RÜZGARI ESTİ! İLK 3'E NASIL GİRDİ?

Sosyal Medya Gazetecisi Hıdır Geviş ile dün saat 21.00'de söyleşi yapan Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, röportajın yapıldığı saatte Twitter'da 3. sırada yer aldı.

Türkçe konuşulan twitter’ın reyting sitesi www.twitturk.com verilerine göre, röportaj boyunca en çok konuşulan ilk üç isim arasında yer alan Kurtulmuş’a çok sayıda gazeteci ve vatandaş soru yöneltti. Türkiye’nin ve Has Parti’nin geleceği ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, bütün sorulara cevap verdi.

Türk dış politikasıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Kurtulmuş, mevcut dış politikayı eleştirerek, “Türkiye'nin dış politikası küresel güçlerin kurduğu dengelere göre belirlenemez. Yani başkalarının diktiği elbiseyi giyerek sadece fotomodel olunabilir. Hâlbuki Türkiye gerçekten model olacak konumdadır. Bizim iktidarımızda şahsiyetli, çok taraflı, aktif, sonuç alıcı bir dış politika izlenecektir” dedi. 

Kurtulmuş, “Ak Parti’den farkınızı nedir?” şeklindeki bir soruyu da “Siyasetteki üslup ve yöntemimiz, ekonomideki farklı anlayışımız, özgürlüklere ve reformlara yaklaşımımız” şeklinde cevapladı. Bugün dünyanın en önemli sorunlarından birisinin kaynakların kullanımı ve dünya nimetlerinin paylaşımındaki adaletsizlik olduğunu belirten Kurtulmuş, “Has Parti, tüm insanların eşitliği için yeni ve adaletli bir dünyanın kurulması için mücadele edecektir.  Adalet duygusu yüksek, insana değer veren, hakça paylaşımı savunan, vicdan sahibi, özgürlüklere sahip çıkan herkesi bu sesi yükseltmeye davet ediyorum” dedi.