Polemik & Kulis
01 Eyl 2013 00:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

TWİTTER'DA FİTNE KAVGASI! OSMAN GÖKÇEK İLE EMRE USLU NEDEN KAPIŞTI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Beyaz TV Genel Koordinatörü Osman Gökçek ile Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu arasında twitter'da Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısı nedeniyle kavga patladı.

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu Twitter hesabından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV Genel Koordinatörü Osman Gökçek ve gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’yı Gülen Cemaati aleyhinde yayın yaptırmak ve fitnecilikle suçladı. 

Bir süredir hükümet aleyhinde yazılar yazan Uslu, Osman Gökçek’in Rasim Ozan Kütahyalı’ya Gülen Cemaati aleyhinde yazı yazma talimatı verdiğini iddia etti. 

Uslu’nun iddialarına sessiz kalmayan Osman Gökçek, Gülen Cemaati’ne karşı hiçbir tutum içinde olmadığını, kendisinin de daha önce Gülen Cemaati’ne yakın bir okulda eğitim gördüğünü, Fethullah Gülen’e büyük sevgi ve saygı duyduğunu söyledi. 

Emre Uslu’nun hükümet ile Gülen Cemaati arasında fitne çıkarmak için çabaladığını ifade eden Osman Gökçek, Uslu’ya AK Parti ve Hizmet hareketi arasını açmak için kimden emir aldığını sordu.

Uslu’nun iddialarını sürdürmesi üzerine Gökçek, bu durumun kanıtlanmasını istedi. Gökçek’in isteğine karşılık veremeyen Uslu, iddiaları yanıtsız bırakarak aynı yönde söylemlerde bulunmaya devam etti. 
 
Tartışmaya dahil olan Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Uslu’nun bu tavrını fitnecilik olarak nitelendirerek, başarılı olamayacağını söyledi. 

Tartışmaya son noktayı Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce koydu. Hüseyin Gülerce Emre Uslu konusunda Ekrem Dumanlı’nın daha önce yazdığı bir yazıyı hatırlatarak Uslu’nun söylediklerinin cemaati bağlamadığını söyledi.

MEDYARADAR/ÖZEL

İŞTE TWİTTER'I SALLAYAN O TWEETLER: