Televizyon
12 Nis 2014 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Twitter'a savaş açan Burhan Kuzu A Haber'e özgürlük istedi!

Twitter'ın yasaklanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran AKP'li Burhan Kuzu A Haber'e verilen YSK cezalarına tepki gösterdi.

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programına TBMM Anayasa komisyonu başkanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu konuk oldu. Geçtiğimiz gün Twitter'ın yasaklanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Kuzu bu kez A Haber'e verilen YSK cezalarına "haber alma hakkı" nedeniyle tepki gösterdi.

"BU CEZA HABER ALMA HAKKINA ENGELDİR"

YSK tarafından A Haber’e verilen 45 yayın durdurma cezasını yorumlayan “Kuzu, bu cezalar kabul edilebilir cezalar değil. Anayasa YSK’nın kararları kesindir diyor ama bu kanun seçim sonuçları ile ilgilidir. Bu cezaların idari yönü ağır basıyor. Hukukçular incelemeli, itiraz edilebilir. Bu cezalarla vatandaşın haber alma hakkı engellenmiştir. O süreçte yayın yapan diğer kanallarda da sayın başbakan ve hükümet ile alakalı gerçek dışı yayınlar yapıldı ama onlara yönelik hiçbir ceza verilmedi.” dedi.

"TWITTER'DA ŞAHSIMA KÜFÜRLER EDİLDİ"

Twitter ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne neden bireysel başvuruda bulunduğuna da değinen Kuzu, “amacım Twitter’ı kapatmak değildi. Şahsıma yönelik ağza alınmayacak ağır küfürler edildi.  Hakkımı sonuna kadar arayacağım.” şeklinde konuştu.

"AYM'NİN KARARINI DOĞRU BULMUYORUM"

Anayasa Mahkemesi’nin HSYK yapısıyla ilgili kanun değişikliğini kısmen iptal etmesini de eleştiren Prof. Dr. Burhan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü “Dünyanın hiçbir yerinde HSYK yapısı aynı değil. Birçok ülkede HSYK üyelerini bakan atıyor. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını doğru bulmuyorum.”

“PARLAMENTER SİSTEM BAŞIMIZA BELA OLDU”

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgi de değerlendirmede bulunan Kuzu “Bizim parlamenter sistemimiz çok sıkıntılı bir sistem. Yıllarca parlamenter sistem anamızı ağlattı, resmen başımıza bela oldu. Şimdi İngiltere bile başkanlık sistemini düşünüyor. Muhalefet başkanlık sistemini istemiyor. Niye? Çünkü yüzde 51 oy alamayacaklarını biliyorlar. O yüzden Türkiye batsın diyorlar. Başkanlık sistemi Türkiye’nin menfaatine olur. Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama’dan çok daha etkili bir kişidir.” diye konuştu.